Servind

Sava uvádí na trh Eskimo HP2

Sava uvádí na trh Eskimo HP2

Při rozšiřování nabídky vysoce výkonných zimních pneumatik vychází Sava z nejlepší dostupné evropské technologie a nově uvádí na trh pneumatiky Sava Eskimo HP2, které dále zlepšují ovladatelnost vozu na zledovatělém a zasněženém povrchu.

Vysoce výkonné zimní pneumatiky stále získávají na oblibě. V současné době již tvoří více než 42 % objemu celkového prodeje zimních pneumatik a očekává se, že se tento podíl bude v následujících letech dále zvyšovat.

Mezi hlavní charakteristiky, které zákazníci u zimních pneumatik vyhledávají, patří vyšší přilnavost a lepší brzdný výkon na mokrých a zledovatělých vozovkách i na vozovkách pokrytých rozbředlým sněhem. Značka Sava proto při vývoji druhé generace zimních výkonných pneumatik, Sava Eskimo HP2, využila své nejlepší zkušenosti v oblasti zimních pneumatik, aby tyto požadavky naplnila.

Lepší ovládatelnost na zasněžených a zledovatělých vozovkách

K lepšímu ovládání na zimních vozovkách přispívají dvě hlavní novinky pneumatik Eskimo HP. Jednak jsou to jejich zahrocená žebra, která se účinně zakusují do vozovky pokryté sněhem, což zlepšuje jak akceleraci, tak ovladatelnost vozidla. Profil pneumatik s různým zakřivením povrchu vytváří dlouhou a širokou stopu a zajišťuje rovnoměrnější rozložení tlaku mezi pneumatikami a vozovkou. Výsledná velká styčná plocha rovněž zlepšuje ovladatelnost na zledovatělých a kluzkých vozovkách.

Zlepšené ovládání na suchých a mokrých vozovkách

Inženýři společnosti Sava se dále zaměřili také na zlepšení celkového jízdního chování pneumatik. Posílili například bloky na jejich vnější straně. Mohutnější bloky zlepšují přenášení síly a zajišťují vynikající ovládání za sucha a při brzdění.

Obvodové dezénové drážky nových pneumatik jsou rozmístěny optimálně tak, aby zvládly rychle absorbovat a odvádět z běhounu vodu a rozbředlý sníh. To zaručuje vynikající styčnou plochu na mokrých vozovkách.

Datum zveřejnění

30.9.2016

Zdroj informací

SAVA

Autor

Vladimír Rybecký

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2879 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál