Servind

Audi a Porsche spojují síly pro vývoj společné platformy

Audi a Porsche spojují síly pro vývoj společné platformy

Vývoj technické platformy pro automobily budoucnosti může být zahájen. Rupert Stadler a Oliver Blume, předsedové představenstva společností AUDI AG a Porsche AG, se totiž dohodli na ještě užší spolupráci. Nová iniciativa si klade za cíl společně utvářet mobilitu zítřka.

Díky efektivnímu využívání vývojových kapacit má být rozšířen prostor pro další rozvoj elektrifikace, digitalizace a autonomní jízdy. Optimálním využíváním příležitostí pro budoucí generace vozidel a lepším zdoláváním výzev se zvýší konkurenceschopnost obou společností.

"Nejlepší mozky z obou společností nastaví v oblasti technického vývoje výhybky pro budoucnost," říká Rupert Stadler, předseda představenstva společnosti AUDI AG. "Spojuje nás mnoho společných hodnot, především usilování o nejlepší řešení a nejlepší nabídky pro naše zákazníky."

Vzájemná a smysluplná spolupráce!

"Společně budeme v závodě o mobilitu budoucnosti rychlejší. Budeme využívat kompetence obou společností a realizovat synergie," říká Oliver Blume, předseda představenstva společnosti Porsche AG. "Budeme vzájemně spolupracovat tam, kde to je smysluplné. Budeme ale také velmi důsledně dbát na diferenciaci našich značek. Porsche je vždy Porsche, a tak tomu bude i v budoucnosti."

Úzká spolupráce není v koncernu Volkswagen žádnou novinkou. Značky Audi, Volkswagen a Porsche již řadu let úspěšně spolupracují při vývoji a výrobě modelů SUV. Porsche a Audi se s novou kooperací v oblasti vývoje připravují na příští desetiletí.

V nadcházejících měsících připraví týmy, složené z odborníků obou společností, konkrétní obsah spolupráce a definují plán až do roku 2025. Po obsahové stránce se bude jednat o společný vývoj modulů, komponentů a technických platforem pro konstrukci vozidel. Práce na jednotlivých projektech bude zahrnovat různé oblasti, z nichž každá bude vedena jedním zástupcem od každé značky.

Datum zveřejnění

10.5.2017

Zdroj informací

Audi

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.273 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál