Servind

PremiumContact 6: Bezpečnost, více rozměrů a větší kilometrový výkon

PremiumContact 6: Bezpečnost, více rozměrů a větší kilometrový výkon

Nová pneumatika PremiumContact 6 je u prodejců od letošního jara dostupná v 70 rozměrech, takže je možno jí osadit celou škálu automobilů a SUV ve střední a luxusní třídě. To platí i pro elektromobily a hybridní modely, u kterých je tato nová prémiová letní pneumatika skvělou volbou.

Nová pneumatika PremiumContact 6

S valivým odporem ještě o pět procent nižším, než tomu bylo u jejího předchůdce ContiSportContact 5, jenž už sám o sobě měl velmi nízký valivý odpor, je pneumatika PremiumContact 6 rozhodně „rozšířením řady“. Platí, že čím je valivý odpor pneumatiky nižší, tím méně energie potřebuje k jízdě. To znamená, že elektromobily na pneumatikách s nízkým valivým odporem dojedou dál než ty, které mají běžné pneumatiky. Obdobně je tomu u hybridních automobilů a SUV, jež mohou využívat elektrický pohon delší dobu, aniž by bylo nutné zapínat spalovací motor. Pneumatika PremiumContact 6 rovněž přináší úžasné zlepšení kilometrového výkonu – v porovnání se svým předchůdcem dosahuje až o 15 procent lepší hodnoty. A vzhledem k tomu, že objednání další sady pneumatik budete moci odložit na později, i hlavní zdroje, jako je přírodní i syntetický kaučuk, chemikálie a výztužné materiály, se využijí později.

Elektromobily a hybridní vozidla

U elektromobilů a hybridních vozidel však je tím nejdůležitějším kritériem pro společnost Continental maximální bezpečnost. Kromě krátké brzdné dráhy a velmi dobrých vlastností při jízdě na mokré vozovce to znamená i přesné řízení až na samotnou hranici schopností pneumatiky. To umožňuje sportovnější jízdu a také usnadňuje úhybné manévry, což je důležitým prvkem pro elektromobily a hybridy, jež kvůli hmotnosti baterie a druhé pohonné jednotky bývají těžší. Třešničkou na dortu je pak skutečnost, že vývojáři u této pneumatiky použili novou krystalickou silika směs, díky které vyřešili problém, jenž měl v minulosti dopad na brzdnou dráhu na mokré vozovce. Nyní je tak možné i za mokra dosáhnout krátké brzdné dráhy. To v konečném důsledku vede k tomu, že pneumatika splňuje přísné požadavky štítku EU pro značení pneumatik v oblasti přilnavosti za mokra, kde má hodnocení „A“.

Nové pneumatiky PremiumContact 6 se vyrábějí v 70 rozměrech pro ráfky od 16 do 21 palců. Přední evropští výrobci automobilů již v počáteční fázi schválili její použití jako první výbavy. Tato nová letní pneumatika od společnosti Continental nahrazuje jak model ContiPremiumContact 5, tak i ContiSportContact 5.

Datum zveřejnění

13.7.2017

Zdroj informací

Continental

Autor

Petr Hamrozi

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2773 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál