Servind

Peníze z grantu rozdány, zazářily „zelené“ projekty

Peníze z grantu rozdány, zazářily „zelené“ projekty

Peníze z grantového programu automobilky TPCA jsou pro tento rok rozdány. Podporu v celkové hodnotě čtyř milionů korun získalo osmnáct projektů.

 

TPCA pro Kolínsko

Slavnostním večerem v kolínském Kině 99 byl dnes zakončen letošní ročník grantového programu TPCA pro Kolínsko. Z celkového počtu 44 projektů, která letos požádaly o podporu ve třech kategoriích, se odborná porota rozhodla přidělit granty osmnácti uchazečům. Právě tento počet postoupil před dvěma měsíci do internetového hlasování a podpora veřejnosti byla jedním z faktorů, které při rozhodování brala porota v potaz. „Byl jsem mile překvapen, kolik tu žije činorodých lidí, kterým není rozvoj regionu lhostejný, a mají skvělé nápady, jak ho pozvednout. Nelze vůbec říct, který projekt je lepší nebo horší, protože každý má svůj smysl.“ řekl na slavnostním večeru prezident TPCA Koreatsu Aoki a dodal, že v letošním ročníku automobilku potěšil velký počet projektů v oblasti ochrany životního prostředí, tedy kategorii Pro zelené Kolínsko. TPCA při vývoji i výrobě svých aut preferuje šetrný přístup k životnímu prostředí, a proto ji zvýšený zájem o projekty v této kategorii potěšil.

Vítězný projekt

Již potřetí se do výběru projektů mohla zapojit formou internetového hlasování i široká veřejnost a celkem přišlo úctyhodných šest tisíc hlasů. Pomyslným vítězem tohoto hlasování byl projekt Učíme se pod širým nebem základní školy ze Žiželic na vybudování venkovní učebny, naučné stezky školní zahradou a veřejným parkem, který získal 833 hlasů. Druhý největší počet hlasů (789) získali judisté TJ Start Kolín a jejich projekt Judo pro děti na pořízení sportovního vybavení pro mladé judisty.

Grantový program a podpora neziskových projektů ovšem není jedinou aktivitou TPCA v této oblasti. „Podpora regionu pro nás není jenom o financích. Přijde nám přirozené pomáhat v místě, kde jsme doma i osobně, tím, co umíme. Před dvěma roky jsme rozjeli dobrovolnický program a letos se chystáme „dobrovolničit“ v září, kdy půjdeme pomáhat do čtyř organizací, které vybrali naši zaměstnanci a kde oni vnímají pomoc jako smysluplnou,“ dodal prezident TPCA Aoki.

Datum zveřejnění

14.7.2017

Zdroj informací

TPCA Toyota Peugeot Citroën

Autor

Petr Hamrozi

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.1829 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál