Servind

Slovensko se stává první zemí nasazující systém Carl-Gustaf M4

Slovensko se stává první zemí nasazující systém Carl-Gustaf M4

Společnost Saab, dodavatel obranných a bezpečnostních řešení, dodala ozbrojeným silám Slovenské republiky víceúčelový systém Carl-Gustaf M4. Dodávka se uskutečnila v polovině července 2017.

Slovenské ozbrojené síly mají aktuálně k dispozici několik víceúčelových systémů Carl-Gustaf M3. Ministerstvo obrany Slovenské republiky se rozhodlo rozšířit obranné možnosti země zakoupením nového systému Carl-Gustaf M4. Slovensko se tak stalo první zemí, která tuto novinku nasazuje.

Carl-Gustaf M4 se pyšní efektivností a všestranností typickou pro systémy Carl-Gustaf. Novinka váží méně než 7 kilogramů a nabízí výrazně větší možnosti pohybu. Zároveň je kompatibilní s nejnovějšími vyvíjenými bojovými technologiemi, jako například s inteligentními zaměřovacími systémy a programovatelnou municí.

„Ozbrojené síly Slovenské republiky mají aktuálně k dispozici několik víceúčelových systémů Carl-Gustaf M3. Dodávka novinky Carl-Gustaf M4 je důkazem toho, že našim zákazníkům poskytujeme řešení splňující jejich specifické požadavky,“ uvedl Görgen Johansson, ředitel divize Dynamics společnosti Saab.

„Je pro mne velkou ctí oznámit, že Slovensko se stane první zemí, která integruje systém Carl-Gustaf M4 do výzbroje svých ozbrojených sil. Tento systém, který je kompatibilní s nejnovějšími vyvíjenými bojovými technologiemi, významně rozšíří obranné možnosti Slovenské republiky,“ uvedl Magnus Lewis-Olsson, ředitel společnosti Saab pro evropské, blízkovýchodní a africké trhy.

Datum zveřejnění

3.8.2017

Zdroj informací

www.saabcar.com

Autor

Antonín Růžička

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.251 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál