Servind

Zákaz zatmavených skel, povinné dva výstražné trojúhelníky nebo ekologické plakety. Co vás může potkat na cestě autem po Evropě?

Velký přehled základních dopravních předpisů a povinné výbavy v nejčastějších dovolenkových destinacích

Zákaz zatmavených skel, povinné dva výstražné trojúhelníky nebo ekologické plakety. Co vás může potkat na cestě autem po Evropě?

Stále více Čechů vyráží na dovolenou vlastním autem. Znamená to určitou svobodu a volnost. Člověk si může jet svým tempem, zastavovat se, kde je mu libo nebo přenocovat tam, kde se mu nejvíc líbí. Nicméně je třeba si dávat pozor na specifické dopravní předpisy v zemích, kam míříte nebo jimi jen projíždíte. A to nemluvíme pouze o povolené rychlosti a limitech alkoholu v krvi, ale také o povinné výbavě, která se může v různých zemích lišit. Věděli jste třeba, že v Itálii nesmíte jezdit se zatmavenými skly, v Rakousku není povoleno mít ve vozidle kameru snímající vaši cestu a v Polsku je součástí povinné výbavy hasicí přístroj?

Rozhodně se vyplatí se na cestu pořádně připravit a zjistit si všechny potřebné informace. Obzvláště v období letních dovolených jsou silnice plné dopravních kontrol, které se zejména na povinnou výbavu vozidla zaměřují. Například kdybyste v Rakousku měli reflexní vestu v zelené barvě, dovolená by se vám rázem prodražila.

Ve spolupráci se společností Auto Kelly jsme pro vás připravili velký přehled základních dopravních předpisů a povinné výbavy v destinacích, kam z naší české roklinky nejčastěji vyrážíme. Zaměřili jsme se také na zajímavé výjimky, které vás mohou někde překvapit. Šťastnou cestu!

Datum zveřejnění

10.8.2017

Zdroj informací

Auto Kelly

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2512 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál