Servind

Nově zrekonstruovaná budova autobusového nádraží v Dačicích splňuje trendy 21. století

Nově zrekonstruovaná budova autobusového nádraží v Dačicích splňuje trendy 21. století

Budova autobusového nádraží v Dačicích prošla kompletní přestavbou a oproti původní podobě byla zkrácena.

„Čekárna poskytuje důstojné a bezpečné zázemí. Navíc umožní našim cestujícím používat informační panely a moderní technologie. Cestující tak získají všechny informace na jednom místě,“ vysvětlila Kateřina Kratochvílová, předsedkyně představenstva ICOM transport a. s.

Kompletní vnitřní rekonstrukce budovy autobusového nádraží v Dačicích zahrnuje změnu dispozic, ty jsou nyní rozděleny na tři části. V první části, v místě bývalého bufetu, vzniklo zázemí pro budoucí veřejnou čerpací stanici. Druhá část sestává ze vstupní haly s čekárnou, informačního kiosku a dispečinku. Ve třetí části se nachází místnost řidičů, nocovna a kotelna.

Koncern ICOM transport klade velký důraz na ekologii. Proto postupně přechází na vytápění pomocí alternativních zdrojů, což je příklad zde užitého tepelného čerpadla země-voda, odebírajícího teplo z celkem tří geotermálních vrtů o hloubce 90 metrů. Ekologický přístup platí i v rámci šetření elektrickou energií – všechna světla v budově nově využívají technologii LED.

Napříč koncernem probíhá postupná přestavba a modernizace autobusových nádraží tak, aby po vzhledové i funkční stránce splňovala trendy 21. století. Součástí této rekonstrukce je unifikace podoby vstupních hal a WC do jednotného designu. Uspořádání hal je pro cestující veřejnost přehledné a komfortní se sjednocenými designovými prvky.

Datum zveřejnění

24.9.2017

Zdroj informací

ICOM transport a.s.

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2433 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál