Servind

Irská armáda úspěšně absolvovala ostrou střelbu s RBS 70 a RBS 70 NG

Irská armáda úspěšně absolvovala ostrou střelbu s RBS 70 a RBS 70 NG

Irská armáda provedla cvičení ostré střelby ze systému protivzdušné obrany RBS 70 a jeho nejnovější generace RBS 70 NG. Cvičení bylo zaměřeno na zvýšení operačních schopností jednotek PVO při působení proti vzdušným cílům. Střelby proběhly na polygonu Bofors ve švédské Karlskoze.

Během čtyřdenní návštěvy ve výrobní divizi Saab Dynamics důstojníci, operátoři a technici irských jednotek dělostřelectva získali další informace a zkušenosti při používání systému RBS 70 a RBS 70 NG. Kromě výcviku na simulátoru a nácviku technické podpory systému, vojáci odpálili deset raket proti vzdušným i statickým pozemním cílům. Z toho osm raket bylo vypáleno ze systému RBS 70 a dvě rakety z RBS 70 NG proti oběma typům cílů.

"Cvičení bylo obrovským úspěchem, operátoři při něm dosáhli skvělých výsledků. Během výcviku si vyzkoušeli palbu na oba typy cílů, a to jak s RBS 70, tak i s RBS 70 NG. Saab Dynamics s irskou armádou úzce spolupracuje. Podporujeme jejich ambice na zdokonalení irské protivzdušné obrany a chceme je podporovat i do budoucna. Už nyní se těšíme na další cvičení s naším zákazníkem," říká Görgen Johansson, senior viceprezident výrobní divize Saab Dynamics.

"RBS 70 je spolehlivým systémem protivzdušné obrany, který se vyznačuje snadným používáním. Naše armáda ho využívá již mnoho let při zabezpečení ochrany významných událostí, státních návštěv apod. Operátoři považují RBS 70 za systém, na který se mohou spolehnout, a to bez ohledu na povětrnostní podmínky nebo protiopatření protivníka," říká velitel irské armády Greg Burns.

Portfólio protiletadlových raketových kompletů krátkého dosahu společnosti Saab se skládá ze systému RBS 70 a uprgadovaného systému RBS 70 NG. Systém RBS 70 zaujímá přední pozici na světovém trhu. Devatenáct zemí si již obstaralo více než 1 600 systémů RBS 70, včetně více než 18 000 řízených raket.

Datum zveřejnění

5.10.2017

Zdroj informací

SAAB

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2091 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál