Servind

Petrol Summit 2017 se věnoval otázkám alternativních energií i úsporám za nákup paliv

Petrol Summit 2017 se věnoval otázkám alternativních energií i úsporám za nákup paliv

Začátkem listopadu se v pražském hotelu Olympik uskutečnil již 11. ročník Petrol Summitu. Odborný kongres pro profesionály z oblasti výroby a distribuce pohonných hmot a čerpacích stanic byl letos zaměřen především na využití alternativních energií v dopravě, hovořilo se ale i o nouzových zásobách ropných produktů, situaci na českém trhu nebo možných úsporách pro běžné spotřebitele.

Právě o úsporách hovořil Vítězslav Grygar, partner sdružení spotřebitelů Licit. Ten zúčastněným firmám exkluzivně představil nově vyhlášenou aukci pohonných hmot pro běžné spotřebitele. Sdružení se v minulosti již věnovalo aukcím mobilních tarifů, energií nebo potravin. Nyní jako první v České republice vyhlašuje k 24. 11. 2017 aukci paliv. Dle Grygara je díky dražbě možné spotřebitelům zajistit cenu nižší o cca jednu až dvě koruny na litru paliva.

V první polovině Summitu dále vystoupil například Ing. Jan Mikulec, CSc., výkonný ředitel ČAPPO, který se zaměřil na porovnání historie a současnosti trhu pohonných hmot v České republice. Následným předmětem diskuse hlavních představitelů ČEPRO a.s., MPO, MERO ČR a.s. byla témata jako alternativní paliva a jejich předpisy nebo zvyšování nouzových zásob ropných produktů.

Druhá polovina akce se věnovala rozvoji alternativních energií v dopravě. Otázku, zda je ropa komoditou minulosti přišel zodpovědět Ing. Boris Tomčiak, investiční manažer Finlord, s.r.o. Tajemník Svazu dovozců automobilů pak objasnil míru poptávky po alternativních pohonech automobilů v České republice podle statistických údajů. Závěrem celé konference představili zástupci společností E.ON  Porsche a ČEZ své projekty věnující se oblasti e-mobility.

Datum zveřejnění

10.11.2017

Zdroj informací

licit.cz

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2388 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál