Servind

Novinky od LIQUI MOLY pro Opel, Vauxhall a General Motors

Special Tec DX1 je speciální olej pro nové benzinové motory značek Opel, Vauxhall a General Motors

Novinky od LIQUI MOLY pro Opel, Vauxhall a General Motors

LIQUI MOLY uvádí na trh speciální olej Special Tec DX1, který potřebují nové benzinové motory značek Opel, Vauxhall a General Motors. Kromě obvyklých úloh motorového oleje – mazání, čištění, chlazení a chránění před korozí – řeší tento olej ještě jeden speciální problém.

Některé downsizing motory, ale také některé větší vysokokompresní motory s přímým vstřikováním trpí zvýšeným rizikem předčasného zapalování při nízkých otáčkách (LSPI – low speed pre-ignition). Směs benzinu se vzduchem se při něm sama od sebe zapaluje ve spalovací komoře ještě před vznikem zápalné jiskry. To může vést ke klepání motoru, a v důsledku toho i k vážnému poškození motoru. Tento fenomén ještě není tak úplně pochopený. Znečištění uvnitř motoru hraje také svou roli stejně jako špatná kvalita pohonné látky. A zjistilo se, že toto riziko se dá snížit pomocí speciálního motorového oleje. Proto značky Opel, Vauxhall a General Motors přikazují pro určité modely používání takového oleje.

Takovým speciálním olejem je LIQUI MOLY Special Tec DX1. Splňuje normu Dexos 1 Generation 2 společnosti General Motors. Také další výrobci aut, jako Chrysler, Ford, Kia, Honda, Hyundai, Mazda, Nissan a Toyota, požadují pro některé ze svých modelů olej s těmito vlastnostmi. Olej Special Tec DX1 je vhodný výhradně pro určité benzinové motory a nesmí se používat v dieselových motorech.

Jedná se o speciální olej, který u některých motorů předchází problémům se zapalováním – a to ukazuje, že motorové oleje v dnešní době dávno nejsou libovolně zaměnitelnými mazivy, ale vysoce specializovanými, tekutými náhradními díly, které se musejí přesně hodit pro daný motor.

Datum zveřejnění

16.11.2017

Zdroj informací

LIQUI MOLY

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.1714 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál