Servind

Tatra s nástavbami Schmidt pro údržbu komunikací

Tatra s nástavbami Schmidt pro údržbu komunikací

Tatra Trucks poprvé vyrobila vozidla Tatra Phoenix Euro 6 pro údržbu komunikací s nástavbami od renomované německé firmy Schmidt. První vozidla už mají svého zákazníka, další budou následovat.

Společnost Údržba a správa komunikací (USK) v Mladé Boleslavi převzala první dvě univerzální vozidla Tatra Phoenix Euro 6 pro údržbu komunikací s nástavbou Stratos III od výrobce Schmidt. Nové Tatry jsou první, které jsou vybaveny touto nástavbou od renomované německé firmy, přičemž typ Stratos III je určen pro posypové ošetření vozovek. Nové automobily připravila a zákazníkovi dodala firma aServis Slaný, úspěšný autorizovaný dealer vozů Tatra ve středních a severních Čechách, který zajišťuje i servisní a logistické služby. V příštím roce USK Mladá Boleslav odebere další tři sypače, celkem má v plánu v průběhu příštích let získat až 20 vozidel.

Při konstrukci nových speciálních vozidel se v Kopřivnici rozhodli ke spolupráci přizvat německou firmu Schmidt, která představuje špičku ve svém oboru. Tatra Trucks tak dokazuje, že je schopna najít partnery nejen v Česku, ale i na náročných trzích v zahraničí. Spolupráce s německým výrobcem navíc přináší významné reference pro tamní trh a otvírá další obchodní příležitosti.

Vozidla Tatra Phoenix Euro 6 s nástavnou Stratos III jsou vybavena krátkou kabinou s klimatizací a nezávislým topením Airtronic D2. Kvůli lepšímu rozložení hmotnosti a vhodnějším vlastnostem v zimních podmínkách zákazník zvolil podvozek 6x6. Motor Paccar MX13 CF Euro 6 s výkonem 340 kW je spojen s přímo řazenou převodovkou ZF. Provozní hmotnost vozu je bezmála 11 t, užitečné zatížení přesahuje 19 t...

Víc se dočtete v posledním vydání magazínu Autoservis ZDE.

Datum zveřejnění

22.1.2018

Zdroj informací

Tatra Trucks

Autor

Vladimír Rybecký

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2629 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál