Servind

Sníh, ledovka, nízké teploty? S asistenčními službami Allianz vás v zimě nic nezaskočí

Sníh, ledovka, nízké teploty? S asistenčními službami Allianz vás v zimě nic nezaskočí

Sednete si do auta, otočíte klíčkem v zapalování a nic. Vybitou baterii má v zimních měsících nejčastěji na svědomí právě chladné počasí. Problémy se však vyskytují například i s dobíjením, píchlou pneumatikou či nedobrzděním na zledovatělé vozovce. A to jsou chvíle, kdy se řidiči nejvíce obracejí na asistenční službu. Jenom koncem roku 2017 ji u Allianz využilo okolo šesti tisíc řidičů.

„Během zimní sezóny se klienti nejčastěji potýkají s vybitou autobaterií či píchlou pneumatikou, což většinou asistenční služba vyřeší na místě. Nevyhnou se jim ale ani problémy s alternátorem, motorem, zamrzlým palivem nebo dopravní nehody, což už na místě vyřešit nelze,“ popisuje metodik pojištění Allianz pojišťovny Josef Šrut.

Drtivá většina vozidel tak musí být odtažena do servisu. A to něco stojí. Základní pomoc je zahrnuta u povinného ručení do výše 3 tisíc korun. Pokud má řidič navíc i havarijní pojištění, celkově mu asistence kryje služby až do výše 6 tisíc.

„Tři tisíce je sice velký limit, když se vám však něco stane, musíte počítat s tím, že zaplatíte i výjezd asistenční služby. A nikdy nevíte, jestli se něco nepřihodí například na dálnici v rakouských Alpách. Pokud pak sečtete všechny výdaje – výjezd asistence, opravu na místě či odtah, budete ve větším klidu, když si asistenci ještě o trochu navýšíte,“ doporučuje Josef Šrut. 

Datum zveřejnění

23.2.2018

Zdroj informací

Allianz pojišťovna, a. s.

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2721 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál