Servind

Cykloštafetu na autodromu pořadatelé přesunou na pozdější termín

Cykloštafetu na autodromu pořadatelé přesunou na pozdější termín

Štafetový závod pětičlenných cyklistických týmů na mosteckém závodním okruhu, který se měl původně uskutečnit o Velikonočním termínu 2. dubna, se pojede později. „Premiéru akce, kterou jsme iniciovali jako další počin k nemotoristickým, bezhlučným aktivitám, jsme se rozhodli odložit. Vede nás k tomu vývoj počasí v posledních dnech. Navíc příznivá není ani prognóza na první dubnové dny. Některé týmy nám také oznámily, že prodloužený víkend jejich členové stráví mimo okres. Nový termín hledáme, včas jej oznámíme,“ vysvětlila eventová manažerka společnosti AUTODROM MOST Michaela Rosenkranzová.

Pětičlenná družstva budou soutěžit ve třech kategoriích: muži, ženy a smíšené týmy mužů a žen. Zdolají celkem 21,060 kilometru. Každý člen družstva objede co nejrychleji jedno kolo v délce 4,212 metru, poté předá v cíli štafetový kolík a transpordér pro měření času svému kolegovi. Zvítězí družstvo s nerychlejším dosaženým časem po součtu výsledků všech svých členů. Nejlepší tři týmy v každé z kategorií získají pohár a věcné ceny.

Akce je potvrzením tendence autodromu směřovat stále více činností také do nemotoristických sportovních a relaxačních aktivit ve svém areálu. V souladu s touto filozofií měl například loni v listopadu premiéru amatérský běžecký půlmaraton, letitou tradici má pak na velkém okruhu autodromu každoroční červnový Olympijský běh.

Autodrom byl také předloni a loni jednou ze zastávek pro časovku na trase celostátního vytrvalostního závodu smíšených družstev handicapovaných i zdravých cyklistů. Za příznivých sněhových podmínek si v zimním období lidé mohou na oválu také zaběhat na lyžích.

Datum zveřejnění

22.3.2018

Zdroj informací

AUTODROM MOST

Fotogalerie

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2777 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál