Servind

Designové novinky pro rok 2018 od Alcar Bohemia

Designové novinky pro rok 2018 od Alcar Bohemia

Společnost Alcar Bohemia letos dosahuje významného jubilea v podobě 20 let úspěšného působení na českém trhu. Pro jaro 2018 představují značky AEZ, Dotz a Dezent několik novinek.

AEZ vstupuje do prémiové třídy ultra lehkých kovaných kol a bude dodávat kovaná kola v originálním rozměru na vozy Tesla S a X. Kované kolo AEZ Steam.forged se pyšní hmotností o 30 % nižší, než je tomu v případě klasických litých kol. To je možné díky vyspělé technologii kování, která dosahuje vyšší pevnosti při menší tloušťce materiálu v porovnání s obvyklými litými koly. Svého maximálního zářivého vzhledu kolo dosahuje díky použité technologii keramického leštění.

Individualizace vozu může někdy vést ke zdlouhavým schvalovacím procedurám. To však není případ novinky AEZ Steam.forged, která obdržela schválení ECE, které značí, že certifikovaný díl odpovídá technické specifikaci dílu originálního a není tak již třeba žádných administrativních úkonů v podobě zápisu kol do Technického průkazu vozidla.

Kolo je k dispozici v rozměrech 8,5x21 a 9x21 exkluzivně pro model Tesla S a v rozměrech 9x22 a 10x22 pro model Tesla X. Hmotnost hraje nejen u elektromobilů Tesla zásadní roli. Proto se AEZ v prvním kroku zaměřil se svou řadou kovaných kol především na co nejlepší výkon a úsporu energie, které s jejich pomocí mohou automobily dosáhnout.

Design další novinky AEZ Steam je odvozený od předešlého kovaného kola, je však vyrobený klasickou technologií odlévání. Vícepaprskový design je v tomto případě opatřen elegantním metalicky šedým lakem v kombinaci s leštěnou čelní plochou. Vyvážená a proporcionálně rozdělená středová část je doplněna pěti dekorativními otvory, které zdůrazňují vizuální hloubku kola. Technicky i vizuálně toto nové lité kolo 100% padne řadě automobilových značek včetně Audi, BMW, Mercedes, Škoda, Volvo nebo Volkswagen.

Všechna kola jsou přesně vrtaná, což znamená, že nepotřebují centrovací kroužky a v mnoha případech je možné použít také sériové šrouby či matice. U vozů značek Alfa Romeo, Audi, BMW, Mercedes a Mini je v kole možné použít i originální středové krytky. Díky dostupným aplikacím se schválením ECE je možné kolo použít na mnoho modelů bez dodatečného zápisu nového rozměru kol do Technického průkazu. Kolo je k dispozici i v jednobarevné variantě s moderním grafitovým lakem.

Klasický design zkřížených paprsků se dočkal nové barevné varianty v podobě novinky AEZ Crest opatřené titanovým leskem. Designu středové části kola dominuje zapuštěný pětiúhelník, díky kterému působí kolo kompaktním a sportovním dojmem. AEZ Crest je k dispozici od 17 do 21 palců pro širokou paletu automobilových značek včetně prémiových modelů a je ideální volbou pro ty, kteří hledají jedinečný produkt a špičkovou kvalitu. Ozdobí, Audi A6, Volvo S90, Mercedes-Benz třídy S, Škodu Superb, Ford Mondeo nebo Renault Talisman.

Novinka Dotz CP5 dark nabízí otevřený, sportovní design v nové barevné kombinaci černého laku a leštěné čelní plochy. Majitelé BMW řady 3, Audi A4, Škody Superb, Mazdy CX-3 a mnoha dalších modelů mají možnost vylepšit svůj automobil touto novinkou v rozměrech od 16 do 20 palců. Asymetrie pětice paprsků dodává kolu dynamiku, která je ještě podpořena zakřivenými konci paprsků...

Víc se dočtete v posledním vydání magazínu Autoservis ZDE.

Datum zveřejnění

29.3.2018

Zdroj informací

Alcar Bohemia

Autor

Vladimír Rybecký podle podkladů Alcar Bohemia

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.3144 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál