Servind

Společnost UTA umožňuje výběr poplatků pro nový slovinský mýtný systém

Společnost UTA umožňuje výběr poplatků pro nový slovinský mýtný systém

Nový mýtný systém DarsGo se zavádí 1. dubna. Řidiči vozidel s celkovou přípustnou hmotností nad 3,5 tuny už nebudou moci používat dosavadní akceptovaná média, tedy mýtný box ABC a Dars-Card. Zákazníci společnosti UNION TANK Eckstein GmbH & Co. KG (UTA) mají již nyní možnost vyzvednout si novou palubní jednotku pro vozidlo DarsGo-On-Board Unit (OBU) na servisních stanicích Dars, Petrol, OMV a MOL s kartou UTA Full Service Card.

„Pro mnoho firem hraje Slovinsko důležitou roli jako tranzitní země do jihovýchodní Evropy“, uvádí Volker Huber, CEO u společnosti UTA. „Proto nás těší, že můžeme našim zákazníkům poskytnout hned několik možností, aby se optimálně připravili na spuštění systému DarsGo.“ Pro vyúčtování mýtného je možné využít jak variantu Prepay, tak i variantu Postpay. U metody Postpay se palubní jednotka DarsGo-OBU propojí na Point-of-Sale s kartou UTA Full Service Card a tím se vyúčtování automatizuje. Zákazníci společnosti UTA, kteří chtějí vyřídit část přihlašovacího procesu již před spuštěním 1. dubna a chtějí ušetřit čas, se mohou registrovat již nyní na webovém portálu DarsGo. Palubní jednotku OBU obdržíte na stanici Dars-Service po předložení poukazu k vyzvednutí a kopie technického průkazu.

Slovinské mýtné platí na všech dálnicích a rychlostních silnicích v zemi – celkem je zpoplatněno více než 600 kilometrů. Výše poplatku závisí na kategorii vozidla, emisní třídě EURO a ujeté trase. Nový mýtný systém DarsGo umožňuje díky režimu Free-Flow provádění bez závor: Vozidla s celkovou přípustnou hmotností nad 3,5 tuny už nemusí zastavovat na mýtných stanicích, vyúčtování proběhne v celém Slovinsku automaticky přes novou palubní jednotku OBU. U vozidel s celkovou přípustnou hmotností méně než 3,5 tuny nedochází k žádným změnám – zákazníci společnosti UTA (Full Service nebo Full SELECT) mohou používat dále své karty na čerpacích stanicích ve Slovinsku, aby obdrželi dálniční známku.

Datum zveřejnění

5.4.2018

Zdroj informací

UNION TANK Eckstein

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2553 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál