Servind

ŠKODA AUTO poskytla vůz pečovatelské službě ve Vrchlabí

ŠKODA AUTO poskytla vůz pečovatelské službě ve Vrchlabí

13. dubna předala ŠKODA AUTO nový vůz ŠKODA KAROQ Pečovatelské službě Vrchlabí, která se stará o seniory žijící v i v hůře dostupných horských oblastech. ŠKODA AUTO si v rámci své strategie společenské odpovědnosti zakládá na dobrých sousedských vztazích, podporuje město v řadě oblastí, a to jak přímou pomocí, tak např. prostřednictvím grantů. V samotném Vrchlabí se jedná o další projekt v rámci dlouhodobé spolupráce s městem. Automobilka zde podporuje řadu aktivit z oblasti dopravní bezpečnosti a infrastruktury, technického vzdělávání či sportu a kultury.

ŠKODA KAROQ ve službách Pečovatelské služby Vrchlabí bude od začátku v plném nasazení. Automobil je určen k zajištění péče o seniory žijící v těžce přístupných horských oblastech, kam bývá během velké části roku ztížený přístup. I proto padla volba na nové SUV, které nabízí jistotu pohonu 4×4, ve své třídě ojedinělý vnitřní prostor, ale současně kompaktní rozměry, které řidičům z řad zaměstnanců pečovatelské služby usnadní jízdu na horských silnicích.

Nová ŠKODA KAROQ bude určena k rozvážení jídla starším lidem, kteří již nejsou schopni se o sebe postarat sami. Pečovatelská služba Vrchlabí má na starosti nejen seniory z města a nejbližšího okolí, ale také z horských vesnic a lyžařských středisek, jako je Špindlerův Mlýn, Černý Důl nebo Strážné. Jak v zimě, tak ale často ještě v průběhu jara nebo brzy na podzim mohou být v těchto oblastech silnice těžko sjízdné, a proto byl požadavek na kombinaci kompaktních rozměrů a výborných jízdních vlastností velmi důležitý.

„Jsme potěšeni, že můžeme nabídnout pomocnou ruku městu Vrchlabí a prostřednictvím našeho modelu KAROQ i seniorům, kteří v tomto kraji žijí. Vrchlabí je naším klíčovým partnerem již řadu let a proto je pro nás důležité, že můžeme přispět ke zkvalitnění života jeho obyvatel,“ říká Bohdan Wojnar, člen představenstva společnosti ŠKODA AUTO za oblast řízení lidských zdrojů.

ŠKODA AUTO již v minulosti poskytla automobily pečovatelské službě na Rychnovsku a v Mladé Boleslavi, tedy v oblastech, s nimiž je spojena výrobními závody. Ve Vrchlabí, kde má továrna více než 100letou tradici a automobilka zde vyrábí od roku 1946, podporuje společnost ŠKODA AUTO řadu aktivit z oblasti dopravní bezpečnosti a infrastruktury, technického vzdělávání či sportu a kultury, např. pomoc při realizaci projektu nasvětlení přechodů pro chodce v ulicích Krkonošská a Nerudova, přispění na výstavbu nové plošiny umožňující návštěvníkům bezbariérový přístup na městském úřadu, darování převodovky DQ200 SOŠ a SOU ve Vrchlabí pro výukové účely a mnoho dalších.

Datum zveřejnění

21.4.2018

Zdroj informací

ŠKODA AUTO a. s.

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2926 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál