Servind

Mrtvých motorkářů přibývá, bezpečnou jízdu lze přitom nacvičit v kurzu

Mrtvých motorkářů přibývá, bezpečnou jízdu lze přitom nacvičit v kurzu

Se začátkem jarního počasí se na české silnice vrátili po zimním půstu řidiči motocyklů. Bohužel, zároveň se stoupajícím počtem jednostopých vozidel přibývá v neradostné bilanci tragických nehod také motorkářů, kteří se ze své vyjížďky už nikdy nevrátí. Jen v dubnu jich při dopravních nehodách zahynulo 11, což je o čtyři více než ve stejném období loni. Zároveň jde o největší počet obětí motorkářů v dubnu od roku 2008, kdy jich po kolizích zemřelo 13. Motorkáři mají přitom šanci nacvičit si reakce na náhlé a nepředvídatelné situace v bezpečí uzavřeného areálu pod dohledem instruktora.

„Motorkářům nabízíme kurz, který je zaměřený na osvojení principů bezpečné jízdy a řešení krizových situací. Absolventi si ho velice chválí. Výcvik je právě v běžném provozu, kdy nepředvídatelný okamžik může nastat kdykoli a kdekoli, k nezaplacení. Rychlá reakce proškoleného řidiče mu často může zachránit život,“ uvedl hlavní instruktor společnosti AUTODROM MOST Marek Kohoutek.

Nejbližší kurz bezpečné jízdy na výcvikových plochách polygonu mosteckého autodromu se uskuteční 19. května, poslední dvě místa jsou ještě volná. Přihlášku a více informací o kurzu zájemci najdou zde. Další vypsaný termín je 9. červen, budou pokračovat až do podzimních měsíců.

Motorkáři kurz absolvují na vlastních strojích, což instruktor označil za velkou výhodu. „Plochy s moderními technologiemi umožní jezdci zjistit chování a limity svého motocyklu v hraničních situacích, sám si zase ověří svou schopnost stroj v těchto situacích ovládat. Kurz je vhodný pro každého motorkáře, ani ti zkušení nejsou vzhledem ke každoroční zimní pauze na silnicích žádnými proroky,“ vysvětlil Kohoutek.

Upozornil, že zájemci o kurz by si měli důkladně zkontrolovat technický stav stroje, doplnit pohonné hmoty a dorazit v dobré fyzické kondici. Kurz trvá i s přestávkou na oběd sedm hodin. Pokročilým motorkářům, kteří už mají za sebou základní výcvik a chtějí si například vyzkoušet i okruhové jezdění, autodrom nabízí trénink pod vedením instruktorů motoškoly kaskadéra a testovacího jezdce Míry Lisého. 

Datum zveřejnění

10.5.2018

Zdroj informací

AUTODROM MOST

Fotogalerie

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2216 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál