Servind

Moderní systémy v autech: Přínos pro řidiče, výzva pro autoservisy

Moderní systémy v autech: Přínos pro řidiče, výzva pro autoservisy

Každá nová technologie či inovace stávajících moderních systémů v automobilech posouvá hranici bezpečnosti o stupeň výš. Autoservisy se musí s novými technologiemi průběžně seznamovat a připravovat se na to, až vozidla vybavená nejmodernějšími systémy na servis nebo opravu přijedou.

„K zavádění nejmodernějších systémů ovlivňujících aktivní a pasivní bezpečnost, jakož i komfort řízení vozidla, dochází prakticky nepřetržitě. Je to kontinuální proces,” říká technický poradce značky ProfiAuto Lubomír Kroužílek a dodává: „Pokud jsou tyto systémy dostatečně odzkoušeny a otestovány, jsou vždy pro řidiče motorových vozidel přínosem. Otázkou je, jak to bude s činností těchto systémů v delším časovém horizontu.”

Ukázkovým příkladem je modernizace světlometů. Standardem jsou stále halogenové žárovky. Xenonové výbojky jsou za zenitem a stále více se prosazuje technologie LED, jejíž největší výhodou je možnost programování a přizpůsobování novým trendům ve spojení s kamerami, tzv. Matrix. Autoservisy se musí s novými technologiemi seznamovat, aby byly připraveny, až vozidla vybavená nejmodernějšími technologiemi přijedou.

„Vzhledem k jiným způsobům seřizování LED světel, je třeba mít neustále přehled o způsobech seřizování a nastavení. Proto ProfiAuto připravuje pro své mechaniky speciální školení přímo ve školícím středisku společnosti Hella, která vyvíjí a vyrábí osvětlovací techniku a elektroniku pro automobilový průmysl,” uvádí na příkladu Lubomír Kroužílek.

Systémy, které byly před několika lety novinkou, jsou dnes běžnou součástí vozidel i střední třídy a mechanici se musí naučit jak fungování těchto systémů, tak jejich opravy a servis. Síť ProfiAuto pořádá pro zapojené autoservisy průběžná školení, aby byli automechanici schopni provádět servisní úkony na nejvyšší úrovni podle metodiky dané výrobci vozidel. 

Datum zveřejnění

16.5.2018

Zdroj informací

ProfiAuto

Fotogalerie

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.231 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál