Servind

Skvosty s vůní benzínu v létě opět zamíří do Plzně a magazín Oldtimer bude festivalu opět partnerem

Skvosty s vůní benzínu v létě opět zamíří do Plzně a magazín Oldtimer bude festivalu opět partnerem

Druhý ročník unikátní přehlídky historických i současných automobilů, která v termínu 19. 7. - 22. 7. 2018 přiveze do plzeňského DEPO2015 skvostné vozy z celého automobilového světa, slibuje představit legendární kousky i zajímavé automobilové osobnosti.

 

Zajímavá témata expozicí

Letošní ročník bude věnován hned několika hlavním tématům. Prvním je logicky vznik samostatného Československa, jehož strojírenství připomenou vybraná dvojstopá a jednostopá vozidla značek Tatra, Praga, Walter, Wikov, Aero, Jawa, ČZ a další. Zkrátka však nepřijdou ani milovníci italské designové školy, zastoupené sportovními a supersportovními automobily věhlasných výrobců. Nejen pro místní příznivce motoristického sportu budou jistě lákadlem vybrané soutěžní speciály plzeňského Metalexu, která připomene jeho před několika lety zesnulého výrazného konstruktéra, Ing. Václava Pauera, CSc.

Novinkou bude účast motocyklů, z nichž si zmínku rozhodně zaslouží americký Harley-Davidson. Právě značka Harley-Davidson totiž právě slaví 115. výročí založení a pražský fanklub zároveň také kulaté 90. výročí svého založení. Harley-Davidson Club Praha je dokonce nejstarším existujícím Harley-Davidson klubem na světě: „Myšlenka na jeho založení vznikla v roce 1927 na svatbě slavného motocyklového závodníka Bohumila Turka, který byl zároveň ředitelem firmy Tesárek, dovážející tehdy do Československa motocykly Harley-Davidson,“ uvádí se na oficiálních stránkách klubu. Návštěvníci Skvostů s vůní benzínu se tedy mohou těšit na doslova jubilejní harleyovskou prezentaci.

Program pro celou rodinu

Přehlídka, kterou vloni navštívilo na 10.000 milovníků historických a luxusních aut, nemá ambici být největší, ale stát se nejkvalitnější přehlídkou nejkrásnějších kousků v ČR. Kromě skvostů na čtyřech, dvou či třech kolech proto nabídne svým návštěvníkům nejen zajímavý odborný, ale také kulturní program.

Oproti loňskému roku se akce prodlouží o jeden den na celkové čtyři, probíhat tedy bude od čtvrtka do neděle. Těšit se je možné například živou hudbu, rozhovory s osobnostmi či besedy se zkušenými veteránisty a dalšími automobilovými fajnšmekry. Zkrátka nepřijdou ani vyznavači foodtruckové gastronomie.

„Bezprostředně po ukončení loňského ročníku nám začaly chodit dotazy od veřejnosti i sběratelů, jestli budeme akci opakovat. Někteří rovnou nabízeli své vozy. Mám z toho velkou radost, i když při výběru nad množstvím upřednostňujeme kvalitu vystavených aut. Budeme se držet zhruba stejného počtu jako vloni,“ vysvětluje Roman Jurečko, předseda Nadačního fondu Plzeň sobě, který akci pořádá. „Akce nebude jen o krásných autech, zaměříme se i na umělecká díla a design,“ doplňuje.

Jak přihlásit svůj skvost

Stejně jako vloni pořadatelé oslovují sběratele automobilových skvostů, aby přijeli se svými poklady. Majitelé, kteří chtějí své stroje představit publiku, se mohou až do 10. 7. 2018 registrovat na webových stránkách www.skvosty-plzen.cz, přičemž vybrané exempláře budou umístěny do příslušných expozicí a jejich majitelé obdrží dvě volné celodenní vstupenky.

Vstupenky pro veřejnost

Předprodej vstupenek již nyní probíhá na webových stránkách www.skvosty-plzen.cz, na stránkách a prodejních místech Plzeňské vstupenky či osobně v DEPO2015, a to až do 31. 5. za zvýhodněnou cenu 150,- Kč jednodenní a za 250,- Kč celofestivalové vstupné, nebo za 400,-/500,- Kč rodinné vstupné na jeden den/4 dny. V červnu si zájemci budou moci vstupenku pořídit v předprodeji za 200,- / 300,- Kč (jednodenní/celofestivalová) a posléze pak na místě za 250,-/400,- Kč. Nárok na zlevněné vstupné mají ve všech případech studenti, senioři a děti nad 150 cm. Menší děti a osoby s průkazem ZTP a ZTP/P s doprovodem mohou akci navštívit zdarma.

Datum zveřejnění

21.5.2018

Zdroj informací

skvosty-plzen.cz

Autor

Josef Kasperkevič

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.1844 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál