Servind

Na čerpacích stanicích Benzina lze vybrat peníze z bankomatu přímo z auta

Na čerpacích stanicích Benzina lze vybrat peníze z bankomatu přímo z auta

Benzina, největší síť čerpacích stanic v České republice patřící do skupiny Unipetrol, a Komerční banka, otevřely první průjezdný bankomat, u kterého lze vybrat finance přímo ze sedadla svého auta. První bankomat v České republice speciálně určený pro motoristy byl zprovozněn na čerpací stanici Benzina v Argentinské ulici v Praze Holešovicích. Řidiči pouze zastaví na čerpací stanici a z okénka svého vozu mohou vybírat nebo vkládat hotovost a dělat i další platební operace. Benzina plánuje instalovat do konce roku na svých čerpacích stanicích další dva bankomaty.

„Jsme největším řetězcem pohonných hmot a také největší kavárnou. Neustále se snažíme nabízet zákazníkům nové produkty a služby. Zavedli jsme wifi zóny s možností dobít si telefony či počítače, spustili jsme aplikaci Mycí linka a nyní nabízíme řidičům další novinku, která zvýší jejich komfort na našich čerpacích stanicích,“ říká Marek Zouvala, ředitel odštěpného závodu Benzina skupiny Unipetrol.

Nový „DRIVE UP“ bankomat je novou službou Benziny zákazníkům, je umístěn přímo mezi tankovacími stojany a umožňuje řidičům provádět i finanční operace přímo z okénka svého vozu. Speciální bankomat určený pro motoristy je výškově upraven pro pohodlné ovládání z okénka automobilu, a to i v případě SUV nebo dodávek. Bankomat Komerční banky, který byl instalován na Argentinské ulici v Praze, je v provozu 24 hodin denně, sedm dní v týdnu. Kromě výběru hotovosti bude bankomat přijímat i vklady, což ocení zejména podnikatelé, kteří již nebudou muset s tržbou chodit na pobočku nebo hledat jiný vkladový bankomat.

„Službu založenou na americkém modelu ´DRIVE´ mají u nás motoristé spojenou s některými restauracemi rychlého občerstvení. Nyní jako první banka v ČR umožníme řidičům pohodlně vybrat peníze z bankomatu bez toho, že by museli opustit své auto. Další rozšiřování této služby bude záviset na zájmu motoristů,“ uvedla Jana Švábenská, výkonná ředitelka pro Platební a transakční služby.

Na celém světě instalováno přibližně 68 800 Drive-up bankomatů, toto číslo představuje cca 2 % z celkového počtu instalovaných bankomatů ve světě. Nejvíce jsou rozšířeny v USA (40 % všech bankomatů) a v Saúdské Arábii (13 %). Dalšími zeměmi, ve kterých podíl Drive-up bankomatů činí vice než 1%, jsou Pákistán, Kanada, Írán, Singapur a Spojené arabské emiráty.

Síť čerpacích stanic Benzina motoristům nabízí kompletní řadu špičkově aditivovaných paliv s garantovanou kvalitou. Mají na výběr mezi řadou benzinů a nafty EFECTA s čistícím účinkem pro motor, anebo vysokooktanovou řadu paliv VERVA. Kromě toho Benzina nabízí i gastronomické služby pod značkou Stop Cafe. Stop Cafe na Benzině vyhledávají zákazníci, včetně rodin s dětmi či vegetariáni, zejména kvůli pestré paletě tradičních i moderních pokrmů připravených z čerstvých surovin a s ohledem na zdravou výživu. K občerstvení unavených řidičů, ale třeba i pro obchodní schůzku, je připravena odpočinková zóna s volně přístupnou Wi-Fi sítí a zásuvkami k dobití notebooku či telefonu. K dobré pohodě patří rovněž kvalitní fair trade káva namíchaná v Belgii.

Čerpací stanice Benzina na Argentinské je otevřena non-stop sedm dní v týdnu.

Datum zveřejnění

24.7.2018

Zdroj informací

KB

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.1992 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál