Servind

Boj o data trvá

Boj o data trvá

Sdružení importérů a výrobců součástí automobilů a servisní techniky SISA přináší Tiskové prohlášení Mezinárodní federace zastupující zájmy nezávislých distributorů automobilových náhradních dílů a řetězců autoservisů FIGIEFA.

Balíček mobility Evropské komise nastiňuje vizi automatizované mobility, ale nestanoví jasný plán pro přístup k datům ve vozidle.

Evropská komise zveřejnila v minulých dnech svůj třetí legislativní Balíček mobility, který zahrnuje širokou škálu témat, včetně propojeného a automatizovaného řízení. Mezinárodní organizace FIGIEFA vítá skutečnost, že Komise uznala výsadní pozici automobilek v oblasti „přístupu k datům a zdrojům ve vozidle“ a problémy, které tím vznikají pro spravedlivou a nenarušenou soutěž, zejména ve formě centralizovaných „serverů vytvářejících platformu pro rozšířená data vozidla“.

Nicméně, máme má vážné obavy, protože balíček nestanovuje jasnou legislativní cestu, která by zaručila rovné podmínky pro všechny digitální produkty a služby „spojené s autem“, které by zajistily, že se spotřebitelé skutečně mohou rozhodnout s kým budou sdílet data ze svých aut a pro jaké konkrétní služby.

Návrhy Komise pouze opakují předchozí prohlášení obsažená ve zprávě GEAR 2030 Report a jsou zásadně nedostatečné v tom, co je nezbytné pro zajištění konkurenceschopných digitálních služeb a produktů pro řidiče...

Víc se dočtete v posledním vydání magazínu Autoservis ZDE.

Datum zveřejnění

3.8.2018

Zdroj informací

SISA, Presseportal

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.3445 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál