Servind

Umělé navyšování ceny viditelných karosářských dílů

Umělé navyšování ceny viditelných karosářských dílů

SISA - Sdružení importérů a výrobců součástí automobilů a servisní techniky - informuje o novém skandálu, který se týká automobilek Renault a PSA ve Francii a přináší stanovisko ECAR k tomuto problému.

1. června francouzský nezávislý investigativní on-line magazín Mediapart odhalil tisku významný skandál týkající se společností Renault, PSA a Accenture.

Z dokumentů získaných EIC (European Investigative Collaboration) a mediální skupinou Mediapart vyplývá, že automobilky PSA a Renault skrytě uměle navyšovaly ceny určitých náhradních dílů za použití velmi sofistikovaného programu Partneo, poskytovaného společností Accenture. S jeho využitím se nenápadně zvyšovala cena povinně používaných (tzv. captive) náhradních dílů v průměru o 15 %. Je známo, že výrobci ve Francii (na rozdíl od většiny ostatních členských států EU) vydělávají na monopolní výrobě těchto povinně používaných dílů, což jsou v podstatě viditelné díly karoserie. Tato operace by každé z dvojice francouzských automobilek vynesla více než 100 milionů eur dodatečného zisku za rok. Automobilky Renault a PSA tak za posledních deset let nelegálně vydělaly odhadem celkem 1,5 miliardy eur...

Víc se dočtete v posledním vydání magazínu Autoservis ZDE.

Datum zveřejnění

6.8.2018

Zdroj informací

SISA, Newspress

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2175 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál