Servind

Ochrana proti kunám, která chrání i kuny samotné

Ochrana proti kunám, která chrání i kuny samotné

Už od června začala pro kuny doba páření, kdy si samci důrazně brání své území. Je to současně velmi nebezpečná doba pro motoristy, zvláště pro ty, kteří se pohybují v místech, kde se jim do motorového prostoru jejich vozu mohou kuny dostat a způsobit zde závažnou škodu.

Malí predátoři milují úzký prostor pod kapotou, kde se cítí dobře jako v jeskyni. Jejich pohodu může ale zakalit zápach jejich potenciálního rivala, který se v tomto prostoru ocitl dříve a jehož zápach kuna neomylně vycítí. V tuto chvíli ji posedne nutkání k divokému kousání do čehokoliv měkkého, co je v dosahu.

Motoristé parkující na ulici, na zahradě ale i v garáži musejí počítat s tím, že se jejich automobil stane útočištěm kuny. A pokud jej posedne chuť kousat, pak jsou v ohrožení izolace vodičů k zapalovacím svíčkám ale i hadice brzdového systému nebo od chladiče.

V Německu riziko útoků kun na plasty v motorovém prostoru už dávno odhalili a pojišťovny je registrují ve svých statistikách. Může se to zdát neuvěřitelné, ale v loňském roce kuny v Německu způsobily 46 000 škodních událostí, které si vyžádaly náklady na likvidaci ve výši více než 13 milionů eur...

Víc se dočtete v posledním vydání magazínu Autoservis ZDE.

Datum zveřejnění

19.8.2018

Zdroj informací

Marder Stop&Go

Autor

Text: Vladimír Rybecký

Foto: presseportal.de

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2523 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál