Servind

Escape6 Prague Car Festival představí přes 700 unikátních automobilů

Escape6 Prague Car Festival představí přes 700 unikátních automobilů

Již několik let se Escape6 Prague Car Festival řadí mezi přední evropské výstavy upravených automobilů a v České republice pak tvoří vrchol sezony každého fanouška tuningu. V letošním roce se představí přes 700 unikátních automobilů, které je možné zařadit do několika ucelených skupin.

Tu největší tvoří tuning. Upravené vozy z mnoha zemí Evropy navštíví Prahu a vytvoří tak unikátní podívanou pro každého návštěvníka. Špičkové tuningové firmy i jednotliví majitelé aut přivezou ukázat svou práci a najdeme mezi nimi mnoho oceněných exponátů z nejvýznamnějších akcí tohoto druhu. Mezi ojedinělé exponáty patří například automobily z dílny Top Secret, Lamborghini Aventador v úpravě Liberty Walk, Mercedes AMG GT-S Carbonnere Project nebo první český Nissan GT-R opět v úpravě Liberty Walk.

Escape6 Prague Car Festival ale není jen o tuningu. Další výstavní haly zaplní sekce supersportů, závodních vozů, amerických i evropských klasik a také zábavy v podobě simulátorů, herních konzolí a RC modelů. Již zmíněné supersporty se na Escape6 Prague Car Festivalu scházejí v rámci prvního ročníku srazu Czech Supercar Meet a bude jim patřit jak místo v hale, tak na venkovní ploše. Venkovní plocha přivítá také kromě již tradičního tuningového srazu specialitu v podobě srazu sportovních modelů značky Ford. Mezi několika desítkami přihlášených automobilů návštěvníci najdou skvostné modely jako Sierra Cosworth, Escort Cosworth nebo zcela nejnovější řady RS a ST.

Sekce elektromobility a technologií budoucnosti nabídne ukázku aktuálních elektromobilů několika značek, dobíjecí stanice i testovací jízdy na venkovní ploše. K zajímavým exponátům budou patřit Jaguar I-PACE, Hyundai Kona, BMW i3, ale i několik vozů značky Tesla. V rámci programu dojde k udělení ceny v anketě Zelené auto roku, jejímž cílem je ocenit vůz, který v daném roce nejvíce přispívá ke snížení zátěže na životní prostředí.

Escape6 Prague Car Festival podporuje projekt Tuning bezpečně!, který předává informace o úpravě automobilů široké veřejnosti. Na portálu tuningbezpecne.cz jsou k dispozici informace o legislativě, tipy na technické úpravy i kalendář akcí, na kterých je možné vidět Project Car 2018 v podobě automobilu Škoda Octavia RS301. Ten vznikl v dílně generálního partnera projektu společnosti BSR Česká republika a Slovensko a bude hlavním lákadlem na expozici Tuning bezpečně! Návštěvníci výstavy mohou o tento vůz i soutěžit. Podporu projektu oficiálně vyslovila Policie ČR, partnerem je také Autoklub České republiky.

Escape6 Prague Car Festival je nabitý doprovodným programem. Na své si přijdou nejen dospělí, ale i ti nejmenší. K dispozici jsou hřiště, dětské motokáry, soutěže o ceny v jízdě na herních konzolích, ale také módní přehlídky, volba miss nebo bohatá tombola. V pravidelných vystoupeních se můžete dozvědět o legislativě, která u nás vymezuje úpravy automobilů, o správných postupech v detailingu, nebo jak optimálně zvýšit výkon vašeho motoru.

Termín konání akce je 1. - 2. září. Vstupenky jsou k dispozici v předprodeji i na místě.

Datum zveřejnění

20.8.2018

Zdroj informací

Escape6 Prague Car Festival

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2414 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál