Servind

3M uvádí novou řadu brusných a řezných kotoučů Silver pro každodenní práci. Ušetří čas i náklady

3M uvádí novou řadu brusných a řezných kotoučů Silver pro každodenní práci. Ušetří čas i náklady

Zcela novou řadu brusných a řezných kotoučů uvádí na trh technologická společnost 3M. Kotouče Silver doplní populární prémiovou sérii CubitronTM II. Svými vlastnostmi jsou ideální pro všechny, kteří hledají kotouče pro každodenní práci s vynikajícím poměrem cena a výkon.

„Vyslyšeli jsme přání našich zákazníků a navrhli jsme kotouče pro brusiče, kteří nevyužijí prémiové vlastnosti CubitronTM II, ale přesto potřebují na každodenní práci brusivo s perfektním poměrem cena a výkon,“ objasnil Matěj Peřina ze společnosti 3M.

Kotouče jsou uzpůsobeny pro použití na uhlíkové a nerezové oceli. Řezné se hodí pro trubky, potrubí nebo plechy, zatímco brusné jsou vhodné pro odstranění svaru, zkosení, drážkování nebo odstranění otřepů. Tedy pro všechny běžné aplikace při řezání a broušení kovů.

Hlavní výhodou kotoučů 3M Silver je kombinace technologie klasického a přesně tvarovaného keramického zrna. Miniaturní jehlany se v průběhu broušení odlamují a neustále tak vznikají nové ostré hrany. Při použití dochází k rovnoměrnému opotřebení kotoučů, které se tolik nezahřívají, nabízí konzistentní výsledek a mají dlouho výdrž. Oproti produktům s oxidem hlinitým a oxidem zirkoničitým mají kotouče Silver téměř dvojnásobnou životnost. V celkové hierarchii brusných systémů společnosti 3M jsou tyto kotouče nabízeny především zákazníkům, kteří vyžadují kvalitní brusivo, ale zároveň nižší pořizovací cenu. Nejlepších výsledků, co se týče životnosti a výdrže, ovšem stále dosahuje prémiové brusivo CubitronTM II.

Úspora se nabízí nejen v počtu nespotřebovaných kotoučů, ale také v čase samotného broušení a řezání. Pomocí technologie přesně tvarovaného keramického zrna kotouče materiál jen nerozrývají, ale dokáží materiál opracovat s vysokou rychlostí a přesností.

„Kotouče Silver zaručují dobrý poměr cena a výkon. V praxi to znamená, že opracování materiálu probíhá rychleji a méně často se vyměňují opotřebené kotouče. Úsporu ale můžeme najít i ve mzdových nákladech. S dobrým vybavením jde práce rychleji a směna toho víc stihne, což pomůže zejména firmám, které trpí nedostatkem zaměstnanců. Kotouče Silver tak vyplňují střed pomyslné produktové pyramidy s dobrým výkonem, ale nižší pořizovací cenou,“ vysvětlil Matěj Peřina ze 3M.

Pro skutečně precizní práci při řezání a broušení nabízí technologická společnosti 3M produkty ze série CubitronTM II. Nepřekonatelné jsou ve svojí životnosti a rychlosti opracování materiálu. Vedle toho se série Silver nabízí jako skvělá volba pro všechny, kteří nechtějí investovat do prémiového brusiva, ale přesto chtějí kotouče se skvělými vlastnostmi.

Datum zveřejnění

21.8.2018

Zdroj informací

3M

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2538 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál