Servind

Bosch představil již pojedenácté studentům vysokých škol firmu, výrobu a moderní automobilové technologie

Bosch představil již pojedenácté studentům vysokých škol firmu, výrobu a moderní automobilové technologie

Na již jedenáctý ročník tradiční akce „High-Tech Day“ přijelo 20. října 2018 do jihlavského závodu firmy Bosch přibližně 100 vysokoškolských a středoškolských studentů technického a ekonomického zaměření. Zájem o akci projevili nejen studenti z ostatních částí České republiky, ale významnou měrou se do akce zapojili i studenti z Kraje Vysočina. Kromě prohlídky výrobních prostor jednoho z nejmodernějších závodů Bosch Group dostali studenti možnost poznat práci odborných oddělení firmy.

Přínosem pro studenty byl přímý kontakt s jednotlivými odborníky a vedoucími pracovníky firmy. Návštěvní program se skládal z prohlídky výroby a byl pro zájemce doplněn různými odbornými přednáškami na téma moderní automobilové technologie pro osobní a nákladní automobily nebo rozšířená realita z projektu Průmysl 4.0. Zajímavým zpestřením návštěvního programu byla výstava osobních a nákladních automobilů vybavených technologiemi Bosch. Během návštěvy získali studenti také informace o Bosch Group a její obchodní oblasti Powertrain Solutions.

Záměrem akce bylo představit mladým studentům inovativní techniku - speciálně automobilové technologie, závod v Jihlavě, jakož i excelentní podnikovou kulturu firmy Bosch. Personální oddělení připravilo pro studenty řadu informací o možnostech kariéry a stipendijních programech firmy Bosch.

„Protože pocházím z Vysočiny, znám firmu Bosch v Jihlavě velmi dobře a návštěva zdejšího závodu byla pro mne osobně velikým přínosem. Myslím, že díky svému technickému vzdělání budu mít rozhodně dobrou možnost budoucího uplatnění, určitě bych rád nastoupil ve strojírenském oboru,“ podělil se o své dojmy z návštěvy Tomáš Kincl, student oboru Aplikovaná technika pro strojírenskou praxi na Vysoké škole polytechnické Jihlava.

„Myslím, že Bosch má v oblasti automobilového průmyslu velmi dobrou pověst a má k dispozici vynikající technické zázemí. Firma Bosch Diesel s.r.o. mě zajímá nejen jako špičková firma v oblasti inovativních automobilových technologií, ale i jako velmi atraktivní zaměstnavatel,“ popsala své dojmy z akce Blanka Buchtová, studentka Fakulty strojního inženýrství VUT Brno.

Vzdělávání jako součást společenské zodpovědnosti

Pro firmu Bosch je spolupráce se středními a vysokými školami důležitým bodem do budoucna. Vedle pořádání High-Tech Day spolupracuje závod s vysokými školami například v oblasti odborných praxí a závěrečných vysokoškolských prací.

„Jako největší zaměstnavatel a investor v Kraji Vysočina zároveň vnímáme naši společenskou povinnost umožnit mladým lidem s dobrým vzděláním start do jejich profesního života. Jako závod podporujeme technické vzdělávání například i tím, že jsme již v roce 2002 vybudovali vlastní učňovské středisko. Podporou duálního vzdělávání a podporou technicky zaměřených vysokoškolských studentů tak rozhodným způsobem přispíváme k zajištění budoucnosti závodu v Jihlavě a českého průmyslu,“ doplnil informace k akci vedoucí personálního oddělení Bosch Diesel s.r.o. Oldřich Židlík.

Foto: Bosch Diesel s.r.o. 

Datum zveřejnění

12.11.2018

Zdroj informací

Bosch Diesel s.r.o.

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.1975 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál