Servind

Program údržby a péče o automatické převodovky MotulEVO

Program údržby a péče o automatické převodovky MotulEVO

Společnost Motul jako specialista na oleje a maziva představuje inovativní program - MotulEVO. Jde o komplex produktů a nástrojů, jako jsou online databáze a speciální školení pro mechaniky, který všem zainteresovaným stranám umožňuje zajistit péči a údržbu automatických převodovek pro jejich snadný chod a delší životnost.

Společnost Motul je světová francouzská společnost specializovaná na vývoj, výrobu a distribuci vysoce výkonných motorových olejů pro motocykly, automobily a další vozidla a taktéž průmyslových maziv v rámci programu MotulTech.

Společnost Motul je už více jak 165 let jednoznačně respektovaná pro kvalitu svých výrobků, vysokou míru inovací a angažovanost v motoristickém sportu. Je známá a uznávaná jako specialista na syntetické oleje. Motul už v roce 1971 jako první výrobce olejů na světě představil 100% syntetický motorový olej pro automobily, olej 300V s využitím esterové technologie a poznatků z leteckého průmyslu.

Program MotulEVO - profesionální přístup

Automatické převodovky jsou komplexní mechanické, hydraulické a elektrické systémy. Vyžadují takové oleje, které splňují řadu funkcí a poskytují správnou úroveň tření. Musejí zabezpečit ochranu mechanických komponent, adekvátní úroveň tření, rychlou a přesnou odezvu hydraulického systému a kompatibilitu elektrických a elektronických systémů.

Rozsah pracovních teplot oleje je -30 až + 150° C. Vyšší teploty a kontakt s kyslíkem jsou faktory, které urychlují stárnutí oleje. Vlivem degradace oleje dochází ke změně viskozity, možné tvorbě usazenin v mazacím systému a řídícím zařízení a stejně tak i poklesu mazacích vlastností. Výsledkem je poškození komponent a následky mohou být od méně nebezpečných a po trvalá poškození...

Víc se dočtete v posledním vydání magazínu Autoservis ZDE.

Datum zveřejnění

29.11.2018

Zdroj informací

Motul

Fotogalerie

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2816 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál