Servind

Čistič na ruce je ekologičtější

Čistič na ruce je ekologičtější

Prostředek na mytí rukou od LIQUI MOLY je teď ekologičtější. Nová receptura německého specialisty na chemické prostředky pro automobilový průmysl neobsahuje brusiva z mikroplastů. Jako náhrada plastu nyní slouží biologické brusivo: kukuřičná mouka.

Péče o pokožku je důležitá především v povoláních, při jejichž výkonu se pokožka velmi namáhá. To je případ oboru motorových vozidel. Kožní onemocnění stojí na špici nemocí z povolání a mohou vést dokonce k pracovní neschopnosti. Svůj význam tedy mají ochranná opatření i mytí rukou. Čisticí prostředek na ruce od LIQUI MOLY je velmi jemný, neutrální a vysoce účinný: Odstraní i silné nečistoty jako oleje, dehet, bitumen nebo tiskařské barvy.

Přitom je šetrný nejen k pokožce, ale díky novému složení šetrnější i k životnímu prostředí: Receptura neobsahuje brusiva z plastů, neboť v závislosti na jejich druhu a hustotě mohou takzvané mikroplasty proniknout přes odpadní vody do přírodního oběhu vody, a tím také do potravinového řetězce člověka. Přestože stará receptura čističe na ruce od LIQUI MOLY je neškodná, protože jeho brusné částečky jsou z polyuretanu, mají vyšší hustotu než voda a v čistírnách odpadních vod jsou tak odděleny, „ale my jsme se v případě nové receptury vědomě rozhodli pro kukuřičnou mouku, a tím tedy pro ekologické brusivo,“ vysvětluje David Kaiser.

Ve srovnání se skořápkami vlašských ořechů, které se běžně používají jako biologické brusivo, má kukuřičná mouka své výhody. „Skořápky mají ostré hrany a jako brusivo jsou tak k pokožce méně šetrné než kukuřičná mouka,“ vysvětluje vedoucí vývojářského oddělení v LIQUI MOLY. Kromě toho musí skořápky vlašských ořechů projít náročným chemickým procesem, který snižuje obsah tuku a zvyšuje hodnotu pH. To se provádí bělicím procesem za pomoci peroxidu vodíku a louhováním. „Z tohoto pohledu je kukuřičná mouka lepší biologickou variantou,“ říká David Kaiser.

Vzhledem k tomu, že mouka se vyrábí z již vymlácených kukuřičných klasů, neplýtvá se zdroji potravin. „Velmi důležitý aspekt při výběru biologického brusiva,“ zdůrazňuje odborník z LIQUI MOLY.

Datum zveřejnění

30.11.2018

Zdroj informací

LIQUI MOLY

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.4084 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál