Servind

PitStop – úspěšná bezpečnostní akce sítě ProfiAuto

PitStop – úspěšná bezpečnostní akce sítě ProfiAuto

ProfiAuto zrekapitulovalo letošní cyklus PitStopů: 90 měst, 6 500 zkontrolovaných vozidel a 360 zapojených autoservisů. Už po čtvrté polští, čeští a slovenští řidiči využili bezplatnou kontrolu komponentů vozidel, které mají přímý vliv na bezpečnost cestujících. Novinkou ročníku 2018 byly lekce ve školách, které PitStopy doprovázely.

ProfiAuto PitStop je řada událostí pro motoristy, které probíhají v několika desítkách měst ročně. Mobilní servisní tým ProfiAuto se objevuje na veřejně dostupných místech, převážně na parkovištích obchodních center. Každý řidič, který do PitStopového městečka zavítá, může počítat s odborným prověřením technického stavu auta, radou specialistů a sezónními suvenýry, např. kapalinou do ostřikovačů.

„Pravidelné prohlídky auta jsou opravdu důležité. I nepatrné závady mohou později vést ke komplikovaným a finančně nákladným opravám, kterým můžou řidiči díky nesystematickým kontrolám svých vozů předejít. Jde ale i o bezpečnost na silnicích,“ říká ředitel značky ProfiAuto pro ČR a SR Jindřich Krejčí a dodává: „Chceme řidičům nabídnout možnost prevence a naučit je, jak možným závadám předcházet.“

Během čtvrtého ročníku akce PitStop mechanici prováděli prohlídky nejdůležitějších systémů a podsystémů; kontrolovali technický stav pneumatik, zavěšení, akumulátoru, osvětlení a stěračů. Zaměřovali se na kvalitu kabinového filtru, provozních kapalin, teplotu varu brzdové kapaliny, teplotu a kvalitu chladící kapaliny. Vybrané PitStopy doprovázely vzdělávací lekce na školách, během nichž odborníci ProfiAuto formou hry přibližovali nejmladším žákům tématiku široce chápané bezpečnosti jízdy, a v případě učilišť sdíleli praktické znalosti.

Pořadateli PitStopu v roce 2018 byli: značka ProfiAuto, její lokální partneři a firmy ATE, MANN-FILTER, OSRAM a VARTA. Do akce se také zapojili mechanici z 360 ProfiAuto servisů.

O ProfiAuto:

  • Značka sdružuje nezávislé autoservisy a prodejce náhradních dílů
  • V České republice, na Slovensku a v Polsku je do sítě zapojeno více než 240 obchodů a velkoobchodů a přes 1 600 autoservisů
  • Na český a slovenský trh vstoupila značka v roce 2016
  • Mezi aktivity značky patří mezinárodní motoristický veletrh ProfiAuto Show
  • Řidiči mohou využít bezplatné servisní prohlídky na akcích PitStop

Datum zveřejnění

11.12.2018

Zdroj informací

ProfiAuto

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2112 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál