Servind

Elektrický Jaguar I-PACE získal pět hvězd v hodnocení Euro NCAP

Elektrický Jaguar I-PACE získal pět hvězd v hodnocení Euro NCAP

Elektrický Jaguar I-PACE získal pět hvězd Euro NCAP v hodnocení bezpečnosti. Výsledky tak potvrzují, že jde o jeden z nejbezpečnějších modelů na silnici.

Elektrické SUV od značky Jaguar získalo 91 % v hodnocení ochrany dospělých cestujících, 81 % v ochraně dětí a 81 % získalo v celkovém hodnocení bezpečnostních asistentů. Model I-PACE získal maximální počet bodů jak pro náraz z boku, tak pro boční náraz do sloupku s výslednou velmi dobrou ochranou všech kritických oblastí karoserie.

Tyto výsledky potvrzují závazek značky Jaguar vyrábět nejbezpečnější rodinné vozy. Pět hvězd v hodnocení Euro NCAP totiž získal jak Jaguar I-PACE, E-PACE, tak F-PACE. Navíc I-PACE je desátým po sobě jdoucím modelem britské automobilky, který obdržel pět hvězd.

„Jaguar I-PACE získal několik ocenění za svůj design, výkon a ovladatelnost. Poslední ocenění od Euro NCAP potvrzuje mimořádné bezpečnostní normy modelu I-PACE. Toto SUV má lehkou hliníkovou karoserii s integrovanou baterií tak, aby byla zajištěna maximální ochrana cestujících před nárazem. Bezpečnost je pro nás největší prioritou a je fantastické, že výsledky od Euro NCAP to odrážejí,“ dodal Simon Black, Senior Project Leader, Jaguar Land Rover.

Lehká hliníková karoserie vozu I-PACE přirozeně poskytuje vysoký stupeň tuhosti a pro kombinaci s integrovanou baterií, která je chráněna hliníkovým rámem, přináší nejvyšší torzní tuhost jakéhokoliv modelu Jaguar. Ta se pohybuje kolem 36 kNm na stupeň.

Klíčovými prvky konstrukce karoserie je využití hliníkových výkovků a tepelné zpracování slitin hliníku pro zvýšení pevnosti použitých v částech karoserie, které jsou při nárazu nejvíce namáhány.

V modelu I-PACE je několik pokročilých bezpečnostních technologií, které chrání jak cestující, tak chodce. Mezi tyto technologie patří aktivní kapota a autonomní nouzové brzdění s detekcí chodců a cyklistů. Značka Jaguar také navrhla speciální systém zvukové výstrahy vozidel (AVAS), které varuje chodce, když se vozidlo blíží.

Kompletní výsledky Euro NCAP naleznete zde.

Datum zveřejnění

24.12.2018

Zdroj informací

Jaguar

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.3053 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál