Servind

Legendární GAZ(ík) elektrifikuje

Legendární GAZ(ík) elektrifikuje

Legendární ruská automobilka GAZ, prostřednictvím oficiálního importéra vozů GAZ do ČR a západní Evropy, společností GAZ Česká Republika s.r.o., vstupuje do éry elektrifikace spoluprací s německou společností EFA-S.

V prosince 2018 byl pracovníkem GAZ ČR slavnostně předán do rukou zástupců EFA-S první automobil GAZ, v modelovém provedení NEXT. Tento vůz bude v areálu společnosti německého partnera GAZ ČR přestaven z benzínového pohonu na pohon čistě elektrický - bezemisní. Tento veledůležitý krok k elektrifikaci automobilky GAZ byl reakcí GAZ Česká Republika na poptávku po užitkových elektromobilech v západní a střední Evropě, kterou zaběhnutí výrobci, v tuto chvíli, nejsou schopni pokrýt. GAZ by se rád stal průkopníkem a inovátorem v oblasti elektrifikace u vozů třídy N1 (N1G).

Automobilka GAZ tímto krokem dokazuje, že není pouze výrobcem kvalitních užitkových automobilů, ale že myslí, jako správný inovátor a průkopník, rovněž na budoucnost automobilů a hlavně budoucnost naší modré planety.

Dle zástupců GAZ Česká Republika si na první vozy GAZ s elektrickým pohonem zákazníci budou muset ještě počkat, avšak již dnes automobilka nabízí jako alternativu, k neekologickým dieselovým motorům, pohon na LPG. Systém LPG je v takovém případě montován přímo ve výrobním závodě GAZ Nižnij Novgorod a je tudíž naprosto spolehlivý, bezpečný a oproti konvenčním pohonům velice šetrný k přírodě i uživatelovi peněžence.

Datum zveřejnění

26.1.2019

Zdroj informací

GAZ Česká republika s.r.o.

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.262 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál