Servind

Interaction nespoléhá jen na oblast autolakýrnictví

Interaction nespoléhá jen na oblast autolakýrnictví

Společnosti Interaction se v posledních letech ekonomicky daří. Proto jsme v rozhovoru s generálním ředitelem Martinem Písaříkem zjišťovali, co se za jejími hospodářskými úspěchy skrývá.

Jak hodnotíte činnost vaší firmy v uplynulých dvou letech?

„Poslední dva roky byly pro naši firmu přelomové, a to hned z několika hledisek. Prvním velkým hlediskem byly dosažené obchodní výsledky, které posunuly naši firmu opět o úroveň výše - naše firma dosahuje rekordních výsledků. To bylo způsobeno nejen všeobecně dobrou ekonomickou situací, ale zejména rozšířením našeho produktového portfolia a nabízených služeb, včetně nové cílové skupiny zákazníků. K autolakýrnické branži jsme přibrali produkty do karosáren a průmyslového sektoru, což nám dopomohlo zkompletovat nabízené portfolio, rozšířit naše know how a přijmout nové kvalifikované zaměstnance.

V loňském roce jsme také otevřeli v prostorách naší společnosti v Nupakách naše druhé školicí středisko, když již přes deset let využíváme školicí středisko v Praze na Libuši. Toto nové moderní vzdělávací a prezentační středisko je vybaveno nejmodernějšími technologiemi pro lakovny a zejména pak pro karosárny a školíme v něm všechny zájmové skupiny odborníků. Potřeba soustavného vzdělávání pracovníků v automobilovém oboru je v této době plné inovací vysoká a v letech minulých se jí nevěnovala patřičná pozornost. Jsem rád, že to bylo správné rozhodnutí a v letošním roce je plně vytížené.

Za zmínku určitě stojí naše spolupráce na bázi vytváření standardů vybavení a procesů pro lakovny a karosárny. Využíváme zde mnohaleté zkušenosti našich zaměstnanců v oblasti vedení provozů a lakování samotného. Auditorská činnost je součástí konceptu.

Závěrem bych rád i zmínil umístění naší firmy v TOP 10 za středočeský kraj soutěže Firma roku. V četné účasti několika stovek firem z rozlišných oblastí je to zcela určitě úspěch pro firmu z naší branže.“

Jaké technické inovace nejvýznamnější ovlivnily činnost vaší firmy v posledních letech?

„Samozřejmě je mnoho oblastí, kde technické inovace ovlivnily činnost naší firmy. Za zmínku stojí zajisté obrovský posun v nabídce lakovacích pistolí, jejichž vývoj a technologie jdou neustále kupředu. Dále je to v poslední době intenzivní evoluce „rychlých lakovacích materiálů“, rozvoj logistiky a propojení wi-fi nástrojů na pracovištích, jako například digitální váha, skladové hospodářství, spektrofotometr, tablet apod. s konektivitou a výstupem pro vedení společnosti.

Jednou z technologií, které bezesporu nejvíce ovlivnily naši společnost a obor, jsou, mimo jiné, lakovací kabiny a přípravná pracoviště Chronotech Dynamic od italského výrobce USI Italia. Lakovací kabina Chronotech Dynamic v sobě spojuje vysoký standard pro profesionály (kvalita, trvanlivost, spolehlivost), a to vše za přijatelnou cenu.

Mezi hlavní výhody této nové technologie patří především 97% využití topného paliva, nižší spotřeba paliva (až o 30 % nižší než u nepřímého hořáku se spalovací komorou), nastavená teplota je dosažena rychleji a je více stabilní než systémy se spalovací komorou, které mají výrazné rozdíly teplot vlivem tepelné setrvačnosti spalovacích komor, snížení času cyklu stříkání/sušení (až o 35 %) a hlavně zvýšení produktivity práce až o 55 %.

V letošním roce jsme právě tuto technologii propojili s unikátní novinkou na českém trhu, a to s malým lakovacím boxem Tetris. U jednoho našeho významného zákazníka došlo k unikátnímu spojení, a to hned dvou malých lakovacích kabin Tetris, které je v tomto provedení první na světě.

Modulové zařízení, které lze používat jako kabinu standardních rozměrů, případně lze rozdělit na dvě menší nezávislé kabiny pro lakování dílů znamená výrazné navýšení produktivity práce a výrazné ušetření energie. To jsou faktory, které rozhodují o profitabilitě lakoven.

Jde tedy o nové moderní technologie, které převyšují dnešní trendy a jsou plánované s výhledem na vývoj nových lakovacích materiálů a typu oprav v budoucnu. Opravy vozidel jsou a budou čím dál v menším rozsahu poškození a stále častěji se lakují kusové díly.“

...

Víc se dočtete v posledním vydání magazínu Autoservis ZDE.

Datum zveřejnění

8.2.2019

Zdroj informací

INTERACTION s.r.o.

Fotogalerie

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2612 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál