Servind

ALCAR BOHEMIA úspěšně načal třetí desítku let působení v ČR

ALCAR BOHEMIA úspěšně načal třetí desítku let působení v ČR

Uplynulý, jednadvacátý rok působení přinesl společnosti ALCAR BOHEMIA nárůsty téměř ve všech jejích produktových řadách, a to přesto, že v druhé polovině roku byl na českém trhu patrný nedostatek nových automobilů. Konkrétně od února 2018 do ledna 2019 dodala společnost ALCAR BOHEMIA na trh o 8 % litých kol více než v roce předešlém. Prodej ocelových kol vzrostl o 4 %, prodej pneumatik, na který je navázaný prodej kompletů o 46 %, ozdobných krytů na ocelová kola prodal ALCAR v ČR o 52 % více a v segmentu senzorů TPMS narostl o 17 %.

Všechna litá, ocelová i hybridní kola z produkce ALCARu, jsou i nadále vždy na čelní straně označena značkou „KBA“ nebo E v kroužku s číslem schválení XXXXX. Samozřejmostí je, v případě potřeby zápisu nového rozměru kol a pneumatik do velkého technického průkazu vozidla, vystavení Typového listu, který jediný tento zápis snadno umožňuje. ALCAR také poskytuje na celý sortiment litých kol značek AEZ, DOTZ, DEZENT a ENZO tříletou záruku.

Z aktuálního sortimentu 71 designů litých kol ALCAR pro letošní jaro vybral sedmičku atraktivních designů a pod názvem BLACK & SILVER ji doporučuje motoristům, kteří hledají na svůj vůz špičková designová kola za dostupnou cenu.

DEZENT má nově kola i pro přestavby, například karavany

Loňské novinky DEZENT Van a Van dark, které jsou určené speciálně pro lehká užitková vozidla a dodávky obdržely v únoru 2019 schválení Ministerstva dopravy ČR k použití i na přestavbách užitkových vozidel, například obytných aut. Na vozidla v 2. stupni výroby může ALCAR BOHEMIA vystavovat Typové listy za podmínky, že v rámci přestavby nedochází ke změně podvozku ani ke zvýšení zatížení na nápravu nad rámec zatížení pro vozidlo v 1. stupni. Splnění těchto podmínek kontroluje technik ve Stanici technické kontroly na základě Typového listu určeného pro vozidla v 2. stupni výroby.

DEZENT Van je homologován v rozměru 6,5x16 palců pro vozy s 5 i 6 děrovým uchycením, jakými jsou například Ford Transit, Mercedes V třídy a Sprinter, VW T5, T6 a Crafter, Renault Traffic, Citroen Jumper, Peugeot Boxer nebo Fiat Ducato. Vedle klasického stříbrného lakování je k dispozici také s atraktivní kombinací černého laku a leštěné čelní plochy. Nyní tedy může být použit i na přestavbách postavených na shodných podvozcích při splnění výše uvedených podmínek.

Kompletní kola od ALCARu

Dodávku kompletních kol od ALCAR BOHEMIA využívají ve stále větší míře především značkoví car dealeři, kteří tak šetří vlastní skladovací prostory i čas nutný k montáži kompletů. Ideální volbou jsou pro ně kola v originálních rozměrech se schválením ECE, u kterých se nepoužívají středící kroužky a ve většině případů lze použít také originální šrouby či matice i středové krytky s logem výrobce vozidla. Komplety si mohou dealeři u ALCARu objednat včetně senzorů TPMS. I v nadcházející sezóně pak mohou všichni motoristé využít bonusu v podobě cenového zvýhodnění ocelových kol ALCAR STAHLRAD a ALCAR HYBRIDRAD a litých kol značek AEZ, DOTZ, DEZENT a ENZO v případě jejich nákupu právě v kompletu se senzory TPMS.

ALCAR BOHEMIA dodává na český trh senzory TPMS od nejvýznamnějších světových výrobců včetně světového lídra ve výrobě OE senzorů firmy Schrader. Také díky nejnovější generaci naprogramovaných senzorů „ALCAR by Schrader“ umí ALCAR vybavit senzory téměř 100 % vozidel jezdících po našich silnicích.

Slovenská obchodní inspekce koná

Slovenská obchodní inspekce (SOI) na konci ledna 2019 upozornila na internetový obchod, který na Slovensku prodává neschválená litá kola a prodejem kol bez typového schválení tak porušuje slovenské zákony. Nákup kol ve zmíněném e-shopu SOI nedoporučuje a upozorňuje spotřebitele, že v případě, že dojde k pojistné události na vozidle, které má v době jejího vzniku namontovaná neschválená kola, může pojišťovna odmítnout pojistné plnění.

Pro bezpečnost silničního provozu by jistě bylo přínosem, kdyby si české kontrolní orgány vzali na Slovensku inspiraci a začaly i v naší zemi prodej neschválených litých kol v dohledné době řešit.

https://www.soi.sk/sk/informacie-pre-verejnost/upozornenie-na-internetovy-obchod-www-autoelektrony-sk.soi?ind

Datum zveřejnění

21.2.2019

Zdroj informací

ALCAR BOHEMIA, s.r.o.

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.248 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál