Servind

Koyo Bearings darovalo přes 22 milionů olomouckému regionu

Koyo Bearings darovalo přes 22 milionů olomouckému regionu

Firma Koyo Bearings Česká republika s.r.o., se aktivně zapojuje do života v Olomouckém regionu. Od svého vzniku v roce 2001 darovala formou charity, dobročinných aktivit a ekologických projektů Olomouckému kraji přes 22 mil. Kč.

Společensky odpovědné firmě Koyo Bearings není lhostejné její okolí, rozvoj města a sociální situace v olomouckém kraji. Aktivně se snaží podporovat technické vzdělávání, revitalizaci zeleně, sportovní kluby a především charitativní spolky. V uplynulých letech podpořila společnost Koyo Bearings například Fakultní nemocnici Olomouc. Za obdržené peníze byl pořízen nový ambulantní vůz nebo nové inkubátory. Podpora směřovala i do organizací jako je JITRO, kde investice putovaly na nákup automobilu pro převoz postižených dětí. Dále do Sdružení Šance, Občanského sdružení Pamatováček Olomouc, do olomouckého kojeneckého ústavu nebo Charity Olomouc, kde byly peníze použity na rozšíření a celkovou rekonstrukci prostor.

Podpora školství a mladých studentů

Fiskální rok 2018, který končil 31.3., završila firma darováním 250 000 Kč na podporu technického studia v regionu. Tato částka byla rozdělena mezi osm olomouckých škol, které za obdržené peníze vybavily školní dílny. Slavnostní předání certifikátů se uskutečnilo poslední březnový pátek na Základní škole Mozartově. Přítomni byli zástupci Magistrátu města Olomouce, zástupci Olomouckého kraje a také ředitelé obdarovaných škol. „Žáci, kteří mají možnost si vše vyzkoušet v praxi, mají mnohem lepší představu o tom, jakým směrem se v budoucnu ubírat. S podporou vzdělávání začínáme už v mateřských školách, kam věnujeme polytechnické stavebnice pro rozvoj jemné motoriky. Od roku 2016 jsme darovali stavebnice za více než 210 000 Kč. Region nám poskytuje kvalitní a zodpovědné zaměstnance, proto se mu snažíme co nejvíce vracet,“ sdělil ředitel olomoucké společnosti Petr Novák.

Příroda kolem nás

Také životní prostředí je pro firmu důležité. Část investic směřuje na energeticky úspornější zařízení nebo recyklační zařízení. V uplynulém roce se firma zapojila i do projektu Revitalizace zeleně, a to konkrétně v městské části Hodolany. „Na revitalizaci zeleně přímo v Hodolanech jsme darovali 100 000 Kč. V minulosti jsme také revitalizovali okolí cyklostezky do Mariánského údolí nebo jsme sázeli stromy v okolí mateřské a základní školy na Řezníčkově,“ říká Novák. Velkým úspěchem této výrobní společnosti je snížení emisí oxidu uhličitého o 173 tun, který vzniká především spotřebou elektrické energie. Proto většina investic směřovala do koupi nových, úspornějších zařízení.

Vánoce ve znamení charity

Stálicí mezi charitativními akcemi je prodej pryšců nádherných - vánočních hvězd. Oblíbené květiny si mohou zaměstnanci firmy koupit na oddělení lidských zdrojů vždy první týden v prosinci. Výtěžek z prodeje firma zdvojnásobí a celkovou částku věnuje na Hemato-onkologickou ambulanci ve Fakultní nemocnici Olomouc. Další stálicí, se kterou firma spolupracuje, je spolek Dobré místo pro život. Ten tradičně v adventním období pronajímá svůj stánek firmám nebo školám, které vydělané peníze darují vybrané charitativní organizaci. „Také vánoční večírek se nese ve znamení charity. Všichni, kteří se večírku zúčastnili, měli možnost zakoupení losů do tomboly. Výtěžek tomboly jsme pak zdvojnásobili a poslali na konto Dětského centra Ostrůvek. Když nám rozpočet dovolí, rádi se do takto zaměřených akcí zapojíme. Bohužel i ten je limitní, takže nemůžeme vyhovět všem,“ prohlásila Jana Blažková, manažerka oddělení lidských zdrojů.

Datum zveřejnění

12.4.2019

Zdroj informací

Koyo Bearings Česká republika s.r.o.

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2478 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál