Servind

Autodrom Most myslí na bezpečnost, sousedům nabídl přezutí pneumatik zdarma

Autodrom Most myslí na bezpečnost, sousedům nabídl přezutí pneumatik zdarma

Lidé žijící u mosteckého autodromu si v pneuservisu v jeho areálu mohli nechat zdarma vyměnit sadu zimních pneumatik za letní. Nabídky využilo několik desítek řidičů. „Chceme mít se sousedy dobré vztahy, v letošním roce jsme proto přišli s touto iniciativou. Navazuje na bonusy z minulých období. Kvalitní a vhodné pneumatiky přispívají k bezpečné jízdě,“ uvedl výkonný ředitel společnosti AUTODROM MOST Ivo Diviš.

Právě bezpečnostní tematika je součástí veškeré činnosti mosteckého autodromu. „Pro zájemce z řad veřejnosti, ale i řidiče vozidel integrovaného záchranného systému organizujeme celodenní kurzy bezpečné jízdy. Praktické výuce na cvičných plochách předchází teoretická příprava v učebně. Cílem kurzů je seznámit řidiče s nejčastějšími krizovými situacemi, s nimiž se mohou setkat každý den v běžném silničním provozu. S pomocí instruktora se naučí tyto situace nejen zvládat, ale také jim předcházet,“ potvrdil Diviš.

V loňském roce autodrom rozšířil nabídku kurzů o dvě novinky. Kurz FOR LIFE vznikl při příležitosti připomínky čtvrt století od zahájení kurzů bezpečné jízdy v areálu mosteckého autodromu. Jeho zaměření na poskytnutí první pomoci zraněným při dopravní nehodě a na pravidla bezpečné jízdy ve vyšších rychlostech po dálnici vyplynulo z diskusí s absolventy kurzů i z doporučení odborníků na dopravu.

Druhá novinka, kurz FOR TEEN, cílí na mladé a začínající řidiče, kteří jej pořídí za zvýhodněnou cenu. Kurz je součástí projektu Ukaž, jak řídíš pro čerstvé absolventy autoškol ve věku od 18 do 24 let, který připravila Asociace center pro zdokonalovací výcvik řidičů Autoklubu ČR (AČR). Projekt vychází ze skutečnosti, že nezkušení řidiči nemají po absolvování základního výcviku v autoškole a získání řidičského oprávnění dostatek zkušeností, zručnosti a, bohužel, často ani znalostí k řešení jak rutinních, tak i složitějších dopravních situací. Zaměřuje se proto také na psychologické aspekty zvládání krizových situací.

Mostecký autodrom nabízí kurzy bezpečné jízdy pro řidiče celoročně. Využívají plochy polygonu, který patří k nejkomplexnějším a nejmodernějším zařízením u nás. Svou dispozicí, instalovanými technologiemi a dalšími navazujícími aktivitami nabízejí jedinečné podmínky pro výuku a výcvik řidičů ve všech oblastech problematiky řízení vozidel veškerých druhů a tonáží. Více informací o kurzech zájemci najdou zde.

Datum zveřejnění

3.5.2019

Zdroj informací

AUTODROM MOST

Fotogalerie

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2814 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál