Servind

Změna ve vedení společnosti ŠKODA: Vedoucí závodu v Kvasinách se v rámci koncernu přesune do Číny

Změna ve vedení společnosti ŠKODA: Vedoucí závodu v Kvasinách se v rámci koncernu přesune do Číny

Jiří Černý, vedoucí závodu ŠKODA AUTO v Kvasinách, bude od 1. července 2019 plnit nové úkoly v rámci koncernu Volkswagen a jako vedoucí závodu společnosti SAIC Volkswagen Automotive Company Limited změní své působiště na čínské Ningbo. Jeho nástupcem se k 1. červenci stane Miloš Halbich.

Michael Oeljeklaus, člen představenstva společnosti ŠKODA AUTO zodpovědný za výrobu a logistiku, vyzdvihuje mimořádné nasazení odcházejícího vedoucího závodu pro své dosavadní působiště: „Závod ŠKODA AUTO v Kvasinách prošel pod vedením Jiřího Černého největší modernizací za více než 70 let své existence jako podnik vyrábějící vozy ŠKODA. Černý se svým týmem připravil Kvasiny na požadavky elektromobility a významně rozšířil kapacity závodu. Obojí je důležitým aspektem pro další růst a strategické cíle podniku. S Milošem Halbichem závod získá zkušeného manažera, který automobilový průmysl a naši značku velmi dobře zná. Jsem přesvědčen o tom, že spolu s přibližně 9 000 zaměstnanci závodu v Kvasinách bude úspěšně pokračovat v jeho rozvoji a rozšiřování kompetencí.“

Když Jiří Černý v roce 2014 přišel do firmy ŠKODA AUTO a převzal vedení závodu v Kvasinách, měl za sebou již řadu jiných odpovědných pozic na poli automobilového průmyslu. K jeho mimořádným zásluhám vedle zásadní modernizace a rozšíření výrobního závodu patří také prohlubování spolupráce se zástupci regionu a představiteli města.

Všechny modelové řady, které se v současnosti v závodu ŠKODA v Kvasinách vyrábějí, se rozjely právě pod vedením Černého: třetí generace vlajkové lodi SUPERB či úspěšné modely SUV KODIAQ a KAROQ. Zatímco se výrobní kapacita závodu při nástupu Černého v roce 2014 pohybovala kolem 166 000 jednotek za rok, do roku 2018 se díky rozsáhlým reorganizačním opatřením zvýšila na 310 000 vozů. Na základě toho se tak Kvasinám v uplynulém roce podařilo poprvé překonat laťku 300 000 vyrobených osobních automobilů za rok.

Kromě toho Černý a jeho tým závod připravili na výrobu budoucích elektromobilů značky ŠKODA. V roce 2019 uvede ŠKODA na trh výrazně inovovanou verzi vozu ŠKODA SUPERB a do éry elektromobility vstoupí s plug-in hybridní verzí své vlajkové lodi. Obě varianty se budou vyrábět v Kvasinách.

Ve svém novém působišti v závodě společnosti SAIC Volkswagen Automotive Company Limited v čínském Ningbu bude šestapadesátiletý Černý odpovídat za výrobu modelových řad ŠKODA OCTAVIA a KAROQ.

Jeho nástupce Miloš Halbich převezme vedení závodu v Kvasinách k 1. červenci 2019. Třiapadesátiletý Halbich s sebou přinese bohaté zkušenosti z různých vedoucích pozic v automobilovém průmyslu. Aktuálně Halbich odpovídá za výrobu vozu ŠKODA FABIA a ŠKODA SCALA v mateřském závodě v Mladé Boleslavi.

Datum zveřejnění

7.5.2019

Zdroj informací

ŠKODA AUTO, a.s.

Fotogalerie

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.3651 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál