Servind

Alfa Romeo privítala v Baloccu Gumball 3000

Alfa Romeo privítala v Baloccu Gumball 3000

Během včerejší etapy z Benátek do Monaka přivítal akci Gumball 3000 testovací polygon v Baloccu. Posádky se zastavily na testovacím polygonu, které je synonymem závodní tradice značky Alfa Romeo. Právě zde vznikala závodní vozidla, která zvítězila na nejznámějších okruzích světa. V tomto ohledu byl správnou osobou na správném místě Antonio Giovinazzi, italský jezdec týmu Alfa Romeo Racing.

Velkolepé speciály od Centro Stile Alfa Romeo

Plán akce byl navržen tak, aby odrážel všechny aspekty výjimečnosti značky, od jejího sportovního přístupu po špičkový styl a zapomenout nesmíme ani na aristokratickou historii. Aby mohli návštěvníci ocenit všechny tyto vlastnosti v celé její kráse, stačilo, aby se podívali na kreace stylistického centra Alfy Romeo, které byly veřejnosti představené už od rána. Zatímco čekali na příjezd Antonia Giovinazziho mohli obdivovat limitované edice modelů Alfa Romeo Racing v podobě Giulie a Stelvia Quadrifoglio, a to ve stejných barvách jaké charakterizují monoposty C38. Tyto modely oslavují stále se prohlubující účast Alfy Romeo v mistrovství světa formule 1.

Poslední kreací stylistického centra Alfy Romeo byla Giulia Quadrifoglio v osobité barvě Ochre, která se objevila u několika předchůdců i modelech šedesátých a sedmdesátých let. Tento odstín podtrhuje velmi krátké převisy karoserie, dlouhou kapotu, výrazné přední blatníky, kokpit umístěný před zadní hnací kola a svalnaté zadní blatníky. Kombinace napjatých linií a elegantních a dynamických proporcí byly opravdovou pastvou pro oči fanoušků přítomných na startovním roštu.

Uprostřed více než stovky super automobilů se vyjímal jeden z nejočekávanějších speciálů účastnících se akce, SUV Stelvio Quadrifoglio navržené výhradně pro akci Gumball 3000. Jeho černá karoserie Volcano je ozdobena šedým motivem čtyřlístku, přičemž ikonické logo pokrývá prakticky celý povrch karoserie. Celek zvýrazňují detaily v zářivě zeleném odstínu. Jedná se o nejvýraznější prvky v ikonografii značky Alfy Romeo včetně hada, historických nápisů a loga. Masivní 20palcová litá kola jsou vyvedena ve stejném zeleném odstínu, zadní část pak zdobí leštěná koncová světla. Výsledek je jemným příkladem italského vkusu v souladu s image značky a duchem akce Gumball 3000, kterým je zviditelnění se v zájmu dobré věci. Akce Gumball podporuje charitativní projekty po celém světě.

Výkon Quadrifoglio na trati Alfa Romeo

Nesmíme ale zapomenout, že dekorovaná kapota Stelvia Quadrifoglio ukrývá motor o výkonu 510 k, který doslova čekal na uvolnění své síly. Ta přišla v rámci přehlídky, které se účastnila všechna vozidla i celebrity z řad umělců, podnikatelů a filantropů a také Antonio Giovinazzi za volantem Giulie Quadrifoglio. Mladý italský jezdec a monopost C38 vřele přivítali všechny celebrity a znovu zdůraznili rostoucí hloubku pouta mezi Alfou Romeo a světem závodění.

Odpoledne pokračovala akce Gumball 3000 do Monaka. Návštěva Balocca byla nejen vzrušující a zaslouženou přestávkou, ale také skutečným ponořením se do světa Alfy Romeo. Hosté tak mohli získat pohled na dokonalost Alfy Romeo v oblasti technologií i stylu, a to v jedinečném prostředí testovacího polygonu Balocco.

Datum zveřejnění

13.6.2019

Zdroj informací

ALFA ROMEO FIAT CHRYSLER AUTOMOBILES ČR s.r.o.

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál