Servind

Společnost ZF v České republice boduje!

Společnost ZF v České republice boduje!

30. května 2019 se uskutečnilo vyhlášení výsledků Zaměstnavatel regionu 2019 v Plzeňském kraji. ZF Engineering Plzeň s.r.o. získala 1. místo v kategorii „Zaměstnavatel regionu do 500 zaměstnanců“. Tuto soutěž fungující již od roku 2003 vyhlašuje a organizuje Klub zaměstnavatelů a generálním partnerem je společnost Sodexo. Necelý týden poté, ve středu 5. června 2019 si v Libereckém kraji ocenění převzala i další pobočka společnosti a to ZF Jablonec nad Nisou (TRW Automotive Czech s.r.o.), zaštiťující i pobočku ZF Frýdlant. Zde se podařilo vyhrát 1. místo v kategorii „Zaměstnavatel regionu do 5000 zaměstnanců a navíc i kategorii „Nejžádanější zaměstnavatel regionu mezi studenty“.

ZF Group v České republice

ZF Engineering Plzeň, stejně jako ZF Jablonec nad Nisou, je součástí mezinárodní skupiny ZF Group, která je globálním lídrem v dodávkách technologií pro automobilový průmysl. Kromě výroby a vývoje převodovek a řídících systémů nabízí společnost inovativní technologie v oblasti aktivní a pasivní bezpečnosti, e-mobility a autonomního řízení. ZF je v ČR zastoupena v sedmi městech, a to v Klášterci, Žatci, Plzni, Stankově, Frýdlantu, Jablonci, Staré Boleslavi. Společnost zaměstnává v zemi přibližně 3 200 lidí. V roce 2018 dosáhla ZF v České republice tržeb ve výši téměř 330 mil. € (cca 8,5 mld. Kč).

ZF Engineering Plzeň

Plzeňské vývojové centrum je jedním z devatenácti center zaměřených na výzkum a vývoj, která má ZF po celém světě. Společnost v Plzni a na detašovaném pracovišti ve Zlíně zaměstnává 516 inženýrů. Nedávno se plzeňská pobočka rozrostla o aplikační centrum, kde na reálných testovacích autech, často prototypech, aplikační inženýři kalibrují funkce nových převodovek. „Naše nové aplikační centrum dokazuje význam a růst plzeňské pobočky v rámci celého ZF koncernu. Od té doby, co jsme zde v roce 2007 zahájili provoz, jsme se rok od roku úspěšně rozrůstali a nyní jsme klíčovým globálním vývojovým centrem s vysoce kvalifikovanými zaměstnanci,“ řekl Dr. Mathias Eickhoff, výkonný ředitel centra výzkumu a vývoje ZF Plzeň. „Vzdělávání a odborný rozvoj zaměstnanců je pro nás velmi důležitým cílem v našem směřování. Je to věc, kterou se snažíme akcentovat jak směrem k našim zaměstnancům, tak směrem k odbornému vzdělávání od základních škol až po univerzity“, pokračuje Veronika Sosnová, HR manažerka. „Dosaženého úspěchu si velmi ceníme, neboť nám potvrzuje, že se v řízení společnosti a péči o naše zaměstnance ubíráme tím správným směrem“, potvrzuje Veronika Sosnová, která cenu převzala.

ZF Jablonec nad Nisou

V jabloneckém závodě se zabýváme vývojem a výrobou diskových brzd, mechanických ručních brzd, elektrických parkovacích brzd, předních diskových brzd, elektrických a mechanických aktuátorů a pístů pro osobní automobily na celém světě. S brzdami z Jablonce jezdí a brzdí vozy takových značek jako VW, Daimler, Audi, BMW, Renault, Opel, Peugeot, Škoda, Ford, Hyundai a Citroën. K ocenění v rámci soutěže Zaměstnavatel regionu se vyjádřila Šárka Valentová, HR manažerka pro ZF v Jablonci nad Nisou: „V kategorii do 5000 zaměstnanců jsme získali to nejvyšší ocenění a to nás nesmírně těší. Velkou radost ale máme i z ohodnocení ze strany mladých lidí. To je pro nás pozitivní především s ohledem na budoucnost naší firmy. Velmi si tohoto ocenění vážíme," Obě ceny v rámci Libereckého kraje se týkají závodů v Jablonci nad Nisou i ve Frýdlantu.

Společenská odpovědnost ZF

ZF je firma, které není lhostejné okolní prostředí, společnost a její potřeby. Proto dlouhodobě podporujeme společensky odpovědné organizace a projekty, ať už se jedná o péči o postižené nebo sociálně znevýhodněné osoby, podpora vzdělávání dětí a studentů. Plzeňská pobočka aktivně podporuje např. Dětskou technickou univerzitu JuniorFEL, Centrum Hájek, Tandem, Studentské formule na technických univerzitách v Plzni, Praze a Brně. Jablonecká pobočka podporuje studentskou formuli na Technické univerzitě Liberec a celkově se zaměřuje na spolupráci se školami, kromě Technické univerzity i se školami středními. Dále podporuje Hospic sv. Zdislavy v Liberci, Domov pro seniory v Jablonci nad Nisou a další subjekty. Obě pobočky se zaměřují na volnočasové aktivity svých zaměstnanců, zejména sportovního charakteru.

Předání ocenění

Ocenění předával ředitel Klubu zaměstnavatelů, pan Pavel Hulák, který také přiblížil význam soutěže. „Na základě výpočtů a dat ukážeme na kvalitní zaměstnavatele v daném regionu. Nejde o soutěž popularity. Hodnotí se motivace pro zaměstnance, investice do vzdělávání, ekonomické ukazatele a výsledky,“ říká Pavel Hulák. Hlavní kategorie ocenění Sodexo Zaměstnavatel regionu se hodnotí pomocí mezinárodní metodiky PricewaterhouseCoopers Saratoga, která porovnává nejen úroveň odměňování a vzdělávání zaměstnanců, ale také třeba možnosti dalšího kariérního růstu, které zaměstnavatel poskytuje. Důležitou součástí jsou ovšem také ekonomické ukazatele, takže se dá říct, že jde o velmi komplexní pohled na firmu.

Datum zveřejnění

20.6.2019

Zdroj informací

ZF Friedrichshafen AG

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.3778 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál