Servind

Pět hvězdiček Euro NCAP pro DS 3 Crossback

Pět hvězdiček Euro NCAP pro DS 3 Crossback

Euro NCAP, nezávislý evropský orgán určený k testování bezpečnosti nových modelů, udělil maximální možné ocenění 5 hvězdiček vozu DS 3 Crossback vybavenému paketem Bezpečnost (včetně systému Active Safety Brake) sériově u všech verzí.

DS 3 Crossback získal díky technologiím, které jsou v této kategorii nevídané, maximální známku 5 hvězdiček u všech testů: ochrana dospělých, ochrana dětí, ochrana chodců a asistenční systémy.

DS 3 Crossback se v systému hodnocení Euro NCAP, který byl přepracován v roce 2018, stal ve svém segmentu referencí.

DS 3 Crossback, který je ikonou hi-tech stylu, prošel úspěšně testy Euro NCAP. Elegance a technologie, které jsou pro značky DS typické, přispívají rovněž k optimální aktivní i pasivní bezpečnosti posádky i ostatních účastníků silničního provozu.

DS 3 Crossback s výbavou, která je v tomto segmentu nevídaná, vytváří v rámci nových testů Euro NCAP prováděných od roku 2018 nové rekordy. Žádné jiné prémiové SUV segmentu B nepřekročilo hodnocení 96 % u ochrany dospělých, 86 % u ochrany dětí a 76 % u asistenčních systémů. 96 % u ochrany dospělých znamená rovněž novou referenci mezi francouzskými automobily bez ohledu na segment.

Všechny verze vozu DS 3 Crossback jsou sériově vybaveny systémem nouzového brzdění až do rychlosti 85 km/hod., systémem aktivního varování před neúmyslným opuštěním jízdního pruhu a systémem snímání dopravních značek. V závislosti na verzi výbavy a personalizace jsou k dispozici další prvky výbavy, jako je brzdový asistent do rychlosti 140 km/hod. s rozeznáním automobilů, chodců a cyklistů, aktivní sledování mrtvého úhlu, světlomety DS Matrix LED Vision a systém poloautonomního řízení 2. úrovně – DS Drive Assist.

Testy Euro NCAP se provádějí prostřednictvím série čelních a bočních crash testů při rychlosti až 64 km/hod. Zkoumají se při nich případná poranění figurín a tím se posuzuje úroveň bezpečnosti vozů. Asistenční systémy se hodnotí pomocí robotů, které simulují chování jiných uživatelů.

Datum zveřejnění

12.7.2019

Zdroj informací

DS Automobiles

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2724 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál