Servind

Ford představuje speciální výroční Mustang 55 s motorem 5.0 V8

Ford představuje speciální výroční Mustang 55 s motorem 5.0 V8

Ford oznámil novou speciální edici Mustangu, nazvanou Ford Mustang 55. Je určena evropským zákazníkům a připomíná 55. výročí vzniku legendárního sportovního vozu.

Nový Mustang 55 vychází z modelu Ford Mustang GT s motorem 5.0 V8. Vyznačuje se specifickým provedením exteriéru včetně pruhů na kapotě a bocích a luxusně vybaveným interiérem. Zadní spoiler se dodává jako výbava na přání.

„Mustang patří do exkluzivní skupiny automobilů, které se vyrábějí déle než půl století. Zájem zákazníků o nejprodávanější sportovní vůz na světě přitom nevykazuje žádné známky oslabování,“ řekl Roelant de Waard, viceprezident Ford of Europe pro marketing, prodej a služby. „Nový Mustang 55 je esencí Mustangu. Kombinuje v sobě strhující dynamiku, výrazný design a komfortní technologie jako modem FordPass Connect nebo audiosystém B&O.“

Mustang byl uveden na trh 17. dubna 1964 a v roce 2018 se stal již počtvrté v řadě nejprodávanějším sportovním kupé na světě. Novou speciální edici Mustang 55 lze objednávat od srpna.

55 let na trhu

Nová speciální edice Mustang 55 se vyrábí v karosářských variantách fastback i convertible. Vyznačuje se černými pruhy s efektem prolínání na kapotě motorového prostoru a ve spodní části bočních partií a černým lakováním střechy (u fastbacku) i 19palcových kol z lehké slitiny. Vozy Mustang 55 v černé barvě Shadow mají pruhy stříbrné.

Spodní i horní mřížka jsou lakované dvěma odstíny černého laku. V černém odstínu Pillar je vyveden rovněž emblém cválajícího mustanga a obě číslice v označení 5.0 na bocích, oddělené tečkou v červeném odstínu Colorado. Na přání je k dispozici zadní spoiler, rovněž dodávaný v černém odstínu Pillar.

V interiéru přináší limitovaná edice Mustang 55 dekorační plochy ve vzhledu uhlíkového kompozitu, kůží potaženou středovou konzolu a kolenní opěrky se šedými švy, které se objevují i na prémiových vkládaných kobercích. Vozy z této edice také mají speciálně tvarovanou hlavici řadicí páky šestistupňové manuální převodovky, respektive specifické provedení voliče 10stupňové samočinné převodovky. Sedadla a dveřní výplně jsou potaženy Alcantarou.

Standardní výbava obsahuje vyhřívaná a odvětrávaná přední sedadla, systém SYNC 3 s příjmem digitálního rozhlasového vysílání, prémiový audiosystém B&O s 12 reproduktory i zabudovaný modem FordPass Connect, které umožní připojit vozidlo online.

Nejprodávanější sportovní vůz na světě

Ford bude i druhým rokem pokračovat ve výrobě speciální edice Mustang BULLITT, vozů poháněných motorem 5.0 V8 o výkonu 338 kW (459 k) a točivém momentu 529 Nm. Mustang BULLITT je nabízen v černém odstínu Shadow nebo tmavě zeleném Dark Highland. K jeho specifickým detailům patří 19palcová kola v designu Torq Thrust, červené brzdové třmeny Brembo™, imitace víčka nádrže s logem Bullitt, speciální provedení přední masky, zelené švy na sedadlech a hlavice řadicí páky ve vzhledu bílé kulečníkové koule.

V roce 2018 se Mustang se 113 066 prodanými kusy již počtvrté za sebou stal obchodně nejúspěšnějším sportovním kupé na světě. V Evropě Ford prodal za první pololetí 2019 již 5 500 Mustangů, což představuje meziroční navýšení o více než pět procent.* Mustangů šesté generace se od roku 2015 prodalo po celém světě více než půl milionu, z toho více než 48 000 v Evropě.

Základní cena Fordu Mustang V8 GT s karoserií fastback a manuální převodovkou činí v České republice 1 291 990 Kč, ve verzi Mustang 55 je to pak 1 298 898 Kč – a vybraní autorizovaní partneři Fordu již na tuto verzi přijímají objednávky.

  • Ford Mustang 5.0 V8: spotřeba paliva od 11,0 l/100 km, emise CO2 od 270 g/km
  • Ford Mustang Bullitt 5.0 V8: spotřeba paliva od 11,8 l/100 km, emise CO2 od 277 g/km

Uváděné hodnoty spotřeby paliva a emisí CO2 byly naměřeny podle technických požadavků a specifikací evropských směrnic (EC) 715/2007 a (EC) 692/2008 v aktuálním znění. Uváděné hodnoty spotřeby paliva a emisí CO2 se vztahují na daný model, nikoliv na konkrétní kus. Standardizovaná testovací procedura umožňuje srovnání různých typů automobilů od různých výrobců. Vedle konstrukčních vlastností vozu ovlivňuje skutečnou spotřebu paliva také jízdní styl řidiče i další netechnické faktory. CO2 patří k nejvýznamnějším skleníkovým plynům, způsobujícím globální oteplování.

Od 1. září 2017 se typové schválení některých nových automobilů řídí procedurou WLTP (World Harmonised Light Vehicle Test Procedure) dle (EU) 2017/1151 v aktuálním znění. Představuje nový, realističtější způsob měření spotřeby paliva a emisí CO2. Od 1. září 2018 WLTP postupně nahrazuje dříve používaný cyklus NEDC. Během přechodného období budou hodnoty zjištěné dle WLTP vztahovány k NEDC. V důsledku změny metodiky měření se objeví určité rozdíly oproti dříve udávaným hodnotám spotřeby paliva a emisí CO2. To znamená, že stejný vůz může dle nové metodiky vykazovat jiné hodnoty než dříve.

* Ford of Europe obvykle zveřejňuje výsledky z dvaceti tradičních evropských trhů, na nichž je zastoupen prostřednictvím svých národních prodejních organizací. Jsou to Belgie, Česká republika, Dánsko, Finsko, Francie, Irsko, Itálie, Maďarsko, Německo, Nizozemsko, Norsko, Polsko, Portugalsko, Rakousko, Rumunsko, Řecko, Španělsko, Švédsko, Švýcarsko a Velká Británie.

BULLITT i všechny související postavy a prvky© &TMWarner Bros. Entertainment Inc. (s19)

Datum zveřejnění

26.7.2019

Zdroj informací

FORD MOTOR COMPANY, s.r.o.

Fotogalerie

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2582 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál