Servind

Pětihvězdičkové hodnocení Green NCAP oceňuje špičkové ekologické parametry vozu Nissan LEAF ve své třídě

Pětihvězdičkové hodnocení Green NCAP oceňuje špičkové ekologické parametry vozu Nissan LEAF ve své třídě

Ekologické parametry nového Nissanu LEAF opět získaly mezinárodní uznání, když nezávislá iniciativa pro čistotu ovzduší a energetickou účinnost Green NCAP udělila vozu LEAF v sérii přísných testů pět z pěti možných hvězdiček.

Model LEAF, vybavený plně elektrickým hnacím ústrojím, dosáhl v komplexních testech energetické účinnosti Green NCAP skóre 8,5 z 10 a získával vysoké známky ve všech komplexních testovacích scénářích této iniciativy – včetně testů za chladného a horkého počasí a hodnocení provozu na dálnici s vysokým zatížením.

Díky bezemisním technologiím, jichž je LEAF průkopníkem, dosáhl tento nejprodávanější elektromobil v historii také bezchybného skóre 10 bodů z 10 v testech Clean Air Tests, a potvrdil tak svůj ekologicky šetrný provoz.

Iniciativa Green NCAP, zaštítěná a podporovaná vysoce respektovaným programem Euro NCAP (European New Car Assessment Program), propaguje vývoj vozidel, která jsou čistá, energeticky účinná a neškodí životnímu prostředí. S cílem zlepšování kvality ovzduší a šetrného využívání přírodních zdrojů uděluje ocenění, která jsou v tomto odvětví velmi uznávaná.

Jakožto ikona Inteligentní mobility Nissan, stojí LEAF v první linii iniciativ k proměně toho, jak mají být vozidla poháněna, řízena a integrována do společnosti. Zákazníci se mohou těšit z přínosů této filozofie přímo za volantem, s inovativní technologií e-Pedal ztělesňující technologie Inteligentní jízdy Nissan.

e-Pedal umožňuje řidičům vozu LEAF plně si vychutnat výkon, vytříbenost a zábavnost tohoto vozidla, když jim umožňuje zrychlovat, brzdit a zcela zastavit vozidlo pomocí jediného pedálu. Maximalizuje tak efektivitu, komfort a praktičnost při jízdě.

Helen Perry, šéfka divize elektromobilů ve společnosti Nissan Europe, uvedla: „Od svého uvedení na trh v roce 2010 je vůz LEAF v první linii iniciativ přinášejících udržitelnou a energeticky účinnou mobilitu zákazníkům po celém světě. Ocenění získané od prestižní iniciativy Green NCAP jen potvrzuje, jak fantastického pokroku bylo dosaženo.

„Úspěch modelu LEAF v těchto hodnoceních není jen uznáním správnosti našeho přístupu k budoucnosti mobility, ale především oceněním hmatatelných přínosů, které mohou majitelé vozů LEAF získávat ve svých vozech již dnes. Těšíme se na další zlepšování jejich zážitků s elektrickým pohonem a na další pokračování úspěšnosti modelu LEAF.“

Bližší informace o modelu Nissan LEAF naleznete na této webové stránce:

https://www.nissan.cz/vozidla/nova-vozidla/leaf.html

Datum zveřejnění

28.7.2019

Zdroj informací

Nissan Motor Co. Ltd.

Fotogalerie

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.231 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál