Servind

Červencové prodeje Hyundai meziročně rostou - globálně i v České republice

Červencové prodeje Hyundai meziročně rostou - globálně i v České republice

Společnost Hyundai Motor Company prodala v červenci 2019 po světě 352 468 vozů, což znamená meziroční nárůst o 1,6 %. V České republice se prodalo celkem 2 460 vozů, v meziročním srovnání o 4,4 % více, a Hyundai tak obsadil druhou pozici na trhu s více jak 10% tržním podílem. Třetím neprodávanějším modelem se na českém trhu stal legendární Hyundai ix20 s 1 152 prodanými vozy.

„Letní měsíce jsou v automobilovém odvětví vždy výzvou. Dle statistik trh v červenci meziročně vzrostl o 1,6 % a nám se podařilo dosáhnout dokonce 4,4% meziročního nárůstu. Rovněž jsme po červnu opět obsadili druhou pozici na trhu a výrazný tržní podíl. Krásným výsledkům jednoznačně pomohl velmi úspěšný doprodej legendárního modelu ix20 a zároveň nový obchodní model, který přinesl příznivější ceny všech vozů a řadu nových benefitů zdarma,“ komentoval výsledky Martin Saitz, generální ředitel Hyundai Motor Czech.

Nejprodávanějšími modely se v České republice staly vozy vyráběné v Nošovicích. Nejvíce se dařilo legendárnímu Hyundai ix20 s 1 152 prodanými vozy, který se stal zároveň třetím neprodávanějším modelem na trhu vůbec. Následovaly modely i30 s 693 a Tucson s 272 prodanými vozy.

Na trzích mimo Koreu vzrostly červencové prodeje o 2 % v porovnání se stejným měsícem roku 2018. Celkem bylo prodáno 292 182 vozů. Nejprodávanějším modelem byl Tucson s 41 478 prodanými vozy.

Hyundai očekává další růst prodeje díky modelům Venue, který je nejnovějším členem produktové řady Hyundai v segmentu SUV, a Palisade, jehož prodej byl nedávno zahájen v USA. Společnost bude rychle reagovat na tržní trendy představováním modelů, přizpůsobených požadavkům zákazníků, a zároveň bude udržovat své vedoucí postavení v oblasti kvality.

Prodeje v Koreji byly v meziročním porovnání stabilní. V červenci 2019 bylo prodáno 60 286 vozů Hyundai. Sonata s 8071 prodanými vozy se i nadále těšila velké poptávce. Velmi dobrými výsledky se mohou pochlubit také modely Grandeur (Azera) a Avante (Elantra) s 6 135, resp. 5 428 prodanými vozy.

Produktová řada modelů Hyundai pro volný čas se rozrostla o zcela nové základní SUV Venue, které doplnilo nabídku oblíbených modelů Palisade, Santa Fe a KONA. V červenci 2019 bylo v Koreji prodáno celkem 19 528 vozů Hyundai tohoto segmentu.

Hyundai Doba benefitová

Hyundai od července výrazně snížil ceny a zároveň uvedl řadu nových benefitů ke každému novému vozu zcela zdarma. Kromě stávající pětileté záruky a asistenčních služeb na všechny osobní vozy zdarma Hyundai nyní nabízí rovněž pojištění s mimořádně výhodnou sazbou, které zaručuje Hyundai GAP* a zvýšené limity plnění. S novým vozem zákazník také dostane např. sadu zimních kol v hodnotě až 42 000 Kč nebo tankovací kartu, která majitele opravňuje k získání slevy 0,40 – 0,70 Kč za každý natankovaný litr paliva bez omezení km a mnoho dalších výhod.

Pro všechny vozy Hyundai rovněž platí možnost volby z několika způsobů financování s nulovým úrokem a zákazník tak nepřeplatí ani korunu navíc. Zároveň je možné před poslední splátkou vyměnit stávající vůz Hyundai za nový. Zákazník může využít také produkt Hyundai Finance Pětinky, který nabízí variabilitu splácení. Zákazník si tak může vybrat, zda bude hradit splátky v intervalu 6, 9 nebo 12 měsíců od uzavření smlouvy. V případě, že se zákazník nebude chtít potýkat se starostmi spojenými se servisem vozu či jeho následným prodejem, může využít zvýhodněný operativní leasing, který Hyundai nabídne jak pro soukromé osoby, tak podnikatele a firmy.

Více informací na https://www.hyundai.cz/benefity.

Datum zveřejnění

6.8.2019

Zdroj informací

Hyundai Motor Czech s.r.o.

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2493 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál