Servind

Nový Peugeot 208 - výroba se rozebíhá

Nový Peugeot 208 - výroba se rozebíhá

AS+ Druhá generace Peugeotu 208 přináší výrazný design, inovovaný Peugeot i-Cockpit, rozšíření nabídky asistenčních systémů. Především je ale nový Peugeot 208 nabízen již od svého uvedení na trh se třemi možnými pohony - kromě zážehového a vznětového motoru také s elektrickým pohonem.

Nový Peugeot 208 je postaven na zcela nové platformě PSA CMP (Common Modular Platform), která je určená pro segmenty B a C a doplňuje platformu EMP2 (Efficient Modular Platform). Platforma CMP je modulární z hlediska rozměrů a variant systémů pohonu - lze volit nejen mezi spalovacími motory (zážehovými i vznětovými) a elektrickým pohonem.
Během vývoje projektu CMP byla hlavní péče věnována úspornosti. Přispívá k tomu:
nižší hmotnost (o 30 kg nižší než u platformy PF1)

  • lepší aerodynamika (hladká podlaha karoserie a použití řízených vstupů vzduchu)
  • menší valivý odpor (pneumatiky třídy A a snížení mechanického tření náprav)
  • optimalizace hnacího ústrojí (lepší účinnost spalování, down-sizing, snížení mechanického tření, prodloužení převodů a používání systému Stop & Start).

Platforma CMP rovněž nabízí vyšší úroveň komfortu a bezpečnosti zlepšením akustického a tepelného komfortu, snížením vibrací a dostupností nových asistenčních systémů. Díky ní může Peugeot pro 208 přidat bohatou nabídku asistenčních systémů převzatých z modelů 508 a 5008.


Předplatné magazínu Autoservis

Datum zveřejnění

5. srpna 2019

Autor

Text a foto: Vladimír Rybecký

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2931 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál