Servind

Volvo partnerem Slavonice Festu

Volvo partnerem Slavonice Festu

Volvo Car Czech Republic již řadu let podporuje vybrané kulturní projekty. V srpnu se již podruhé stalo partnerem a oficiálním dopravcem letního filmového a hudebního festivalu Slavonice Fest 2019.

Šestý ročník této multikulturní akce se rozšířil i do Rakouska, zvýšil promítací kapacity, nabídl nejobsáhlejší filmový i doprovodný program a zaznamenal rekordní nárůst diváckého zájmu: celkem 19,5 tisíce návštěvníků si mohlo vybírat z 80 filmových a televizních snímků, 12 koncertů a 4 tanečních party.

Ze čtyř soutěžních sekcí celkově zvítězil a hlavní cenu Slavonice Festu – Cenu diváků – si odnesl snímek Boj sněžného pluhu s mafií režiséra Hanse Pettera Molanda. Soutěžilo se i o nejlepší studentský film, festival nabídl i projekce pro děti a filmy pro nejširší publikum v letním kině. Událostí letošního ročníku byla premiéra časosběrného dokumentu Sarkofág pro královnu režiséra Pavla Štingla.

Mimořádný zájem vyvolala Diskuse o lži a pravdě v médiích, dezinformacích a současné situaci na naší mediální scéně, ke které její moderátor Ondřej Trojan pozval Petru Procházkovou, Johanu Hovorkovou, Martina Fendrycha, Tomáše Boušku a Tomáše Kluse. A i letos měli diváci možnost debatovat s tvůrci vybraných snímků.

V letošním roce festival kromě zahajovacího koncertu Mydy Rabycad připravil pro diváky denně dva odpolední komorní koncerty v hudební Stodole v Maříži a velký večerní koncert na Kulturák Stage ve Slavonicích. Jména jako Tomáš Klus, David Koller, Buty, Pokáč, Vladimír Meta, United Flavour Soundsystem či Petr Nikl ukazují, že i hudební část festivalu šla napříč žánry a generacemi, stejně jako výběr DJ´s pro taneční afterparty.

V průběhu festivalu mohli diváci navštívit také tři výstavy: vedle zmíněné výstavy k filmu Sarkofág pro královnu také expozici fotografií z filmu Toman a v Kulturbrücke Fratres výstavu velkoformátových kreseb Dany Sahánkové Stín ve křoví.

Součástí Slavonice Festu byl letos projekt přeshraniční spolupráce Zrcadlení 2019, v rámci něhož se uskutečnily filmové projekce v rakouském Fratres i Slavonicích, výstavy umění ve Fratres a Maříži a 3 koncerty z festivalového programu.

Datum zveřejnění

2.9.2019

Zdroj informací

Volvo Car Czech Republic s.r.o.

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2651 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál