Servind

Škoda Transtech Oy má nového šéfa

Škoda Transtech Oy má nového šéfa

Škoda Transtech Oy, největší železniční výrobce ve Skandinávii, má od dnešního dne nového generálního ředitele, pana Juha Vierrose. Dosavadní generální ředitel Lasse Orre opouští společnost po vzájemné dohodě.

„Především chci poděkovat Lasse Orremu za jeho práci pro naši společnost. Nyní ale vstupujeme do další fáze integrace společnosti Škoda Transtech do skupiny Škoda Transportation a jsme přesvědčeni, že Juha Vierros je se svými profesními zkušenostmi tím správným kandidátem, který s námi bude spolupracovat na zlepšení efektivity a ziskovosti společnosti,“ uvedl Zdeněk Majer, předseda představenstva Škoda Transtech Oy a Senior Viceprezident pro Obchod, skupiny Škoda Transportation.

Juha Vierros má dlouholeté zkušenosti ve strojírenství. Posledních dva roky pracoval ve společném podniku Normet Oy a Kingnor Mining Equipment Co., Ltd. v Číně. Předtím pracoval 9 let v Junttan Oy na několika různých manažerských pozicích. Několik let se pohyboval také v telekomunikacích v Maďarsku a Finsku a také ve strojírenství v Portugalsku. Je mu 47 let, je ženatý a má dvě děti.

Společnost Škoda Transtech je největší výrobce kolejových vozidel ve Skandinávii. Firma byla založena roku 1985. V roce 2015 se stala členem skupiny Škoda Transportation. V roce 2018 došlo k úplnému převzetí společnosti skupinou Škoda Transportation. Mezi její hlavní produkty patří dvoupodlažní elektrické vagony (provozované jako PushPull soupravy), tramvaje a strojírenské výrobky. V současnosti zaměstnává více než 700 lidí.

Datum zveřejnění

1.10.2019

Zdroj informací

Škoda Transtech Oy

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.1963 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál