Servind

Zimní servis Volkswagen: Přezuj, nalož, nastartuj.

Zimní servis Volkswagen: Přezuj, nalož, nastartuj.

Listnaté stromy se začínají oblékat do pestrobarevných šatů, rozednění přichází později a soumrak naopak dříve. To jsou společně s klesajícími teplotami první projevy přicházejícího podzimu. Pro motoristy to je jasný signál, aby zaměřili pozornost na přípravu svého plechového miláčka na nejnáročnější roční období. Zima totiž důsledně potrestá každé opomenutí. Majitelům vozidel značek Volkswagen osobní vozy a Volkswagen Užitkové vozy v tomto ohledu vychází vstříc právě odstartovaná sezonní nabídka u autorizovaných servisních partnerů Volkswagen.

"Vlastně je to velmi jednoduché: Přezuj, nalož, nastartuj… a můžeš se směle vydat například do hor na lyže," říká Jan Špinar, vedoucí divize After Sales společnosti Porsche Česká republika. "Přesně podle tohoto motta jsme připravili zimní nabídku pro majitele osobních i užitkových vozů Volkswagen všech věkových kategorií. Starosti s přípravou vozu na zimu ochotně převezmou specialisté v autorizovaných servisech Volkswagen. Zákazníci ušetří čas a díky mnoha zvýhodněním i nemálo peněz. O přínosech profesionálního servisu v podobě spolehlivého a bezpečného provozu ani nemluvě."

Zimní servis Volkswagen zohledňuje specifické požadavky majitelů zánovních i starších vozů značek Volkswagen osobní vozy a Volkswagen Užitkové vozy. V každém případě by však měl automobil absolvovat před náročným zimním provozem zimní servisní prohlídku, kterou nyní autorizované servisy Volkswagen nabízejí za výhodných podmínek. Důkladné kontrole stavu a funkčnosti jsou podrobeny všechny důležité komponenty vozidla od brzdové soustavy přes výfukovou soustavu, kola a pneumatiky, stěrače a ostřikovače, akumulátor, klínový/rozvodový řemen, klimatizaci, provozní kapaliny a chladicí soustavu až po světlomety včetně jejich správného nastavení.

Zjištěné technické nedostatky lze obvykle okamžitě odstranit, a to za výhodných podmínek po předložení slevových poukazů Plus plán, které platí nejen na servisní úkony, ale také na nákup Originálních, Výměnných a Economy dílů Volkswagen a Originálního příslušenství Volkswagen pro osobní i užitkové vozy. Knížky slevových poukazů Plus plán jsou připraveny k vyzvednutí u servisních poradců.

S ohledem na specifika zimního období jsou nejčastěji vyměňované díly nabízeny s cenovým zvýhodněním. Akumulátor s ukazatelem stavu nabití lze díky tomu pořídit již za 4844 Kč (72 Ah/380 A), resp. 5629 Kč (69 Ah/360 A). Ve výbavě by neměly chybět ani náhradní žárovky pro denní svícení i přední světlomety nebo rozmrazovač oken. Čistá skla oken zajistí i za nepříznivého počasí nové stírací lišty. Zákazník obdrží při jejich zakoupení a výměně jako bonus zdarma 1 litr originálního koncentrátu zimní směsi do ostřikovačů.

Přestože jsou Originální díly Volkswagen v autorizovaných servisech Volkswagen vždy první volbou při všech opravách a výměnách vzhledem k jejich nekompromisní kvalitě, mohou být pro majitele starších vozů v některých případech výhodné také Výměnné a Economy díly Volkswagen. I u nich je zaručena stoprocentní funkčnost a bezpečnost, ale při výrazně nižších nákladech. Například Originální výměnné díly Volkswagen jsou průmyslově renovované díly, jejichž cena je oproti novému dílu nižší v průměru o 40 %. Na všechny díly je poskytována záruka 2 roky. Časovou hodnotu více než pětiletých vozů zohledňují také Volkswagen kompletní ceny s výhodnou nabídkou servisních úkonů (více na www.vw-service.cz/kompletniceny). Zákazníkům, kteří svěří autorizovanému servisu přípravu vozidla na STK a kontrolu emisí, není absolvování obou kontrol účtováno.

S klesajícími teplotami přichází období pro zimní pneumatiky s optimalizovaným složením směsi a dezénem pro jízdu v chladu a na povrchu s nízkou adhezí. S výběrem vhodného "zimního obutí" pro jednotlivé modely pomohou specialisté Volkswagen Pneuservisu, kteří disponují širokým sortimentem kvalitních zimních pneumatik od renomovaných značek.

Na webových stránkách značek Volkswagen osobní vozy a Volkswagen Užitkové vozy v sekci Pneuservis lze navíc získat slevový poukaz v hodnotě 500 Kč, který platí na nákup 4 nových pneumatik, či sady kompletních kol s pneumatikami, nebo na montáž pneumatik na vozidlo, resp. na uskladnění pneumatik/kompletních kol. Autorizované servisy Volkswagen navíc poskytují na nové pneumatiky speciální záruku PneuGarance, a to po dobu 3 let, resp. do dosažení hloubky dezénu 5 mm. Řidiči, kteří vsadí na pneumatiky s technologií AirStop, si mohou ušetřit problémy s výměnou kola při poškození pneumatiky. Speciální hmota uvnitř pneumatiky totiž okamžitě utěsní otvor, který vznikne průnikem tělesa o průměru až 5 mm do pneumatiky.

Štěstí přeje připraveným a na zimní cestování připraví vůz nejlépe Originální příslušenství Volkswagen. Všechny produkty jsou vyvíjeny souběžně s vozidlem, důkladně testovány a vyráběny z kvalitních materiálů, aby byla zaručena nejvyšší možná úroveň bezpečnosti, komfortu, odolnosti a praktické využitelnosti. Pro fanoušky zimních sportů jsou nezbytné střešní nosiče a příčníky, na které lze připevnit aerodynamicky tvarovaný střešní box pro přepravu lyží a zavazadel. Před působením vlhkosti ochrání interiér tvarově a rozměrově dokonale padnoucí plastové vany do zavazadlového prostoru a sady pryžových rohoží v prémiovém designu. Nabíjení přenosných zařízení za jízdy umožňuje nabíječka se dvěma vstupy USB, zatímco CarStick LTE zajistí připojení k internetu. U vybraných informačních a zábavních systémů lze také aktivovat funkce AppConnect.

Nejen pro fanoušky značek Volkswagen a Volkswagen Užitkové vozy je určena nová kolekce Volkswagen Lifestyle, která může být v předvánoční době také inspirací při hledání vhodného vánočního dárku. U autorizovaných prodejců Volkswagen lze pořídit například elegantní toastovač T1 s mnoha překvapivými funkcemi. Ke krásnému snění o dobrodružných výpravách přímo vybízejí polštáře T1. Motivy první generace legendárního Transporteru jsou opatřeny také odolné a pevné podlahové rohože, budíky s designem originálního rychloměru, flash disky USB nebo kryty na iPhone. Malí i velcí dobrodruzi ocení na svých výpravách multifunkční kapesní svítilnu s integrovaným nástroji od nože přes nůžky až po otvírák a šroubovák. A kdo využije nabídku mechanického zabezpečení řadicí páky CONSTRUCT a nechá si ho namontovat, dostane dárek z lifestylové kolekce Volkswagen.

Aktuální trendy digitalizace a konektivity posouvají na novou úroveň také servisní služby. Jejich výhody mohou nyní využívat i majitelé starších vozů Volkswagen v podobě praktické a užitečné aplikace Volkswagen Connect se zařízením DataPlug, které se připojí k diagnostickému systému vozidla a zajistí přenos veškerých informací o vozidle prostřednictvím Bluetooth do chytrého telefonu. Řidič tak má kdykoli přehled o všech základních provozních údajích, může analyzovat svůj styl jízdy, vést si knihu jízd, vyhodnocovat statistiky o doplňování paliva a provozních nákladech, objednávat svůj vůz do servisu nebo si vyhledat polohu zaparkovaného vozu.

Servisní nabídka Volkswagen Service Zima 2019 pro majitele osobních a užitkových vozů Volkswagen platí od 1. října do 31. prosince 2019 u participujících autorizovaných servisních partnerů Volkswagen.

Datum zveřejnění

7.10.2019

Zdroj informací

Volkswagen

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2019 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál