Servind

BASF analyzuje barevné trendy v automobilovém průmyslu za rok 2018

BASF analyzuje barevné trendy v automobilovém průmyslu za rok 2018

Bílá je stále globální barvou číslo jedna, nejoblíbenější chromatickou barvou na světě je modrá. Efektní a vícevrstevné laky vytvářejí nové možnosti a zvyšují popularitu achromatických barev.

Divize BASF Coatings, evropský lídr ve svém oboru, představuje novou Zprávu BASF o barvách pro automobilové OEM nátěry. Ta přináší globální analýzu trhu a vhled do problematiky automobilových barev za loňský rok. Návrháři z BASF také každoročně tvoří inovativní sbírku 65 nových barev, založenou na výzkumu světových kulturních změn, které mohou ovlivnit barevné trendy až na pět let dopředu.

Náskok ve všech segmentech si nadále drží achromatické barvy - bílá, černá, šedá a stříbrná. Jejich celosvětový podíl na trhu dosahuje téměř 80 %. Dominantní pozici obhájila, stejně jako loni, bílá. Více než každé čtvrté auto v Severní Americe a téměř každé třetí vozidlo v Evropě má bílou barvu, zatímco v Asii a Tichomoří je to více než každé druhé. Oproti tomu oblíbenost stříbrné se ve srovnání s předchozím rokem mírně snížila.

Mezi chromatickými barvami je nejoblíbenější modrá a červená, zejména pak v menších segmentech jako jsou kompaktní a subkompaktní vozy. Ve větších segmentech však jejich obliba klesá a oproti předchozímu roku zde naopak dochází k výraznému nárůstu černé a bílé...

Víc se dočtete v posledním vydání magazínu Autoservis ZDE.

Datum zveřejnění

11.10.2019

Zdroj informací

Toplac s.r.o.

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.1865 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál