Servind

Nový showroom CarTec Praha se představuje

Nový showroom CarTec Praha se představuje

Skupina CarTec Group si zakládá na individuálním přístupu ke svým klientům a na snaze poskytovat jim vše potřebné na co nejvyšší úrovni. Zároveň je se svými čtyřmi pobočkami v Ostravě, Liberci, Praze a Olomouci největším dealerem značky BMW v České republice, přičemž tržní podíl přesahuje 30 %. Zároveň je CarTec jediným dealerem, který zastupuje všechny značky z rodiny BMW Group.

Po sedmi letech od doby, kdy CarTec vstoupil mezi autorizovaná dealerství v hlavním městě, otevírá zcela nový showroom, který se vyznačuje několika „nej“. Hlavním stimulem však již v době přípravy projektu byla snaha především o zkvalitnění služeb a také rozšíření jejich nabídky.

Vzhledem k tomu, jak se portfolio modelů BMW Group neustále rozšiřuje, dosavadní prostory showroomu na adrese Průběžná 80 v pražských Strašnicích již nebyly kapacitně dostatečné. Obdobná situace byla i u servisního zázemí a také v případě parkovacích míst pro zákazníky. Proto se CarTec rozhodl pro rozsáhlou investici a projekt, který lze označit za regeneraci a zároveň revitalizaci brownfieldu na území hlavního města.

Komplexní služby pro všechny značky. Novinkou je BMW Luxury Lounge

Nově showroom CarTec Praha sídlí necelých 150 metrů od původního umístění. Konkrétně na adrese Průběžná 76, Praha 10, kde jsou od 29. října 2019 přijímáni a obsluhováni všichni zákazníci. Pod jednou střechou je připraven prodej nových vozů BMW, nabídka prověřených použitých vozů BMW Premium Selection, servisní služby včetně celého zázemí a prodej náhradních dílů a příslušenství, a pokud bychom zašli více do detailů, tak své vyhrazené místo dostaly modely divizí BMW M a BMW i.

Velmi zajímavou novinkou nového prodejního a servisního zázemí společnosti CarTec v Praze je česká premiéra konceptu BMW Luxury Lounge, tedy prostoru s individuálním designem, který je vymezen pro prezentaci vozů BMW Luxusní třídy. A nejde pouze o českou premiéru, ale nyní také o jediný BMW Luxury Lounge ve střední Evropě.

Zajímavosti nového pražského dealerství

Plocha nového showroomu přesahuje 6000 m². Před samotnou stavbou bylo zbouráno 11 500 tun původního betonu a zlikvidováno 330 tun železa. Pro nový showroom se následně použilo 6500 tun betonu, bylo instalováno celkem 83 kilometrů elektrických kabelů a nová dlažba; spolu s obklady mají výměru větší než 5000 m². Celkové investice do projektu přesáhly 200 milionů Kč a s novým objektem došlo i k 12% navýšení počtu pracovníků.

Kromě hlavního objektu se v další části areálu nachází moderní linka STK, jež je určena pro všechny motoristy, dále samoobslužná stanice CarTec Power Point, kde mohou zákazníci načerpat pohonné hmoty nebo dobít baterie elektromobilů. A to 24 hodin denně po 7 dní v týdnu.

Cílem při budování nového showroomu a celého areálu bylo zajištění dostatku místa pro zákazníky. Ale nejde jen o větší prostory. Dalším cílem bylo garantovat špičkové služby, zkrátit objednávkové lhůty pro servis, rychleji řešit přijaté zakázky a ukázat na jednom místě ještě více příslušenství, vybavení a možností individualizace pro automobily a klienty.

Ambicí CarTecu je v budoucnu na Průběžné nabízet vozy všech značek patřících pod BMW Group a služby s tím spojené. Již nyní jsou prostory dřívějšího showroomu využity pro vozy značky Rolls-Royce.

Celorepubliková působnost společnosti CarTec

Připomeňme, že v loňském roce CarTec otevřel druhý ostravský showroom v Dolních Vítkovicích, který nese pojmenování CarTec 505 a je zdejším zázemím pro program BMW Premium Selection a největším showroomem BMW Motorrad v regionu. Investice do rozvoje letos vyvrcholily otevřením showroomu v pražských Strašnicích a v roce 2020 bude následovat rozšíření působnosti do Brna.

Datum zveřejnění

22.11.2019

Zdroj informací

BMW Group

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2282 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál