Servind

Continental a Pyrolyx uzavřely pětiletou smlouvu o dodávce recyklovaných sazí

Continental a Pyrolyx uzavřely pětiletou smlouvu o dodávce recyklovaných sazí

Technologická společnost a výrobce prémiových pneumatik Continental a firma Pyrolyx už několik let spolupracují v oblasti vývoje technologií využívajících recyklované saze. Jejich spolupráce se zaměřuje na využití recyklovaných uhlíkových sazí (rCB) při výrobě pneumatik. Společnosti Pyrolyx a Continental s potěšením oznamují, že uzavřely pětiletou smlouvu o dodávce recyklovaných sazí do závodů na výrobu pneumatik Continental po celém světě.

Toto oznámení znamená zásadní krok v globální snaze o zlepšování trvalé udržitelnosti výroby pneumatik a spotřeby materiálu. Společnost Pyrolyx očekává, že spotřebuje více než 3 000 000 ojetých pneumatik a sníží emise CO2 v každé továrně o více než 25 000 tun ročně v porovnání s výrobou běžných uhlíkových sazí.

Recyklované uhlíkové saze

Uhlíkové saze jsou významnou globální komoditou, která se využívá při výrobě pneumatik a jiných výrobků z kaučuku. Recyklované saze se trvale udržitelným způsobem získávají z ojetých pneumatik.

„Ve společnosti Continetal vládne nadšení, že jsme uzavřeli takto dlouhodobé spojení s Pyrolyxem! Zvýrazňuje to náš závazek zlepšovat trvalou udržitelnost našich produktů a továren. Dodržujeme náš závazek využívat inovativní technologie, prospěšné pro životní prostředí, který jsme dali našim zákazníkům. Zároveň ručíme za to, že naše produkty splňují ty nejvyšší bezpečnostní standardy,“ říká Dr. Andreas Topp, viceprezident pro vývoj materiálů, procesů a industrializaci ve společnosti Continental.

Thomas Redd, CEO společnosti Pyrolyx pro USA, dodává: „Tato dohoda o dodávkách přináší velmi pozitivní zprávu i pro společnost Pyrolyx. Potvrzuje správnost našeho přístupu k recyklaci uhlíkových sazí z pneumatik po uplynutí jejich životnosti a ke globální akceptaci rCB. Potvrzení ohledně využití rCB od naší společnosti Pyrolyx zásadním způsobem mění pravidla hry jak pro naši společnost, tak pro celý sektor s recyklovanými uhlíkovými sazemi.“

Smlouva o dodávkách podpoří růst společnosti Pyrolyx o další výrobní závody v Severní Americe a ve východní Evropě, přičemž konkrétně udává zvýšení dodávek v následujících pěti letech na 10 000 tun ročně.

Datum zveřejnění

4.12.2019

Zdroj informací

Continental AG

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2625 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál