Servind

ŠKODA AUTO již čtvrt století Exportérem roku

ŠKODA AUTO již čtvrt století Exportérem roku

ŠKODA AUTO je nejúspěšnější společností v historii udělování tohoto prestižního ocenění. Své prvenství jako Exportér roku zpečetila již pětadvacátým vítězstvím. V letošním roce zvítězila ŠKODA AUTO v kategorii Objem exportu 2018. V roce 2018 vyvezla česká automobilka do zahraničí zboží a služby v hodnotě 378 miliard korun a podílela se tak zhruba 9 % na celkovém exportu České republiky. Slavnostní udílení cen proběhlo včera v prostorách Uměleckoprůmyslového musea v Praze.

„Jsem potěšen, že i letos se nám podařilo obhájit toto významné prvenství. ŠKODA AUTO tak již čtvrt století potvrzuje svou nezastupitelnou roli v exportu České republiky, na kterém se podílí zhruba 9 %. Naše úspěšná série titulů Exportér roku, završená již pětadvacátým vítězstvím v řadě, dokládá dynamický rozvoj našeho podniku v posledních dekádách. I v dalších letech si chceme tuto bilanci udržet a prostřednictvím atraktivní nabídky vozů a služeb získávat nové zákazníky,“ říká Bohdan Wojnar, člen představenstva společnosti ŠKODA AUTO za oblast lidských zdrojů. „Navzdory výzvám na důležitých růstových trzích dosáhla ŠKODA v letošním roce již pošesté za sebou milníku 1 milionu dodaných vozů. Tento výsledek jen potvrzuje, že naše atraktivní modelová paleta má na celém světě vynikající ohlas.“

I v letošním ročníku ŠKODA AUTO opět obhájila prvenství v kategorii Objem exportu pro rok 2018. Mezi největší exportní trhy české automobilky v roce 2018 patřily například Čína, Německo, Rusko, Velká Británie nebo Polsko. V roce 2018 vyvezla ŠKODA AUTO do zahraničí zboží a služby v celkové hodnotě 378 miliard korun a podílela se tak zhruba 9 % na celkovém exportu České republiky.

V květnu letošního roku představila ŠKODA AUTO svůj první vůz s plug-in-hybridním pohonem, model SUPERB iV, a také první čistě elektrický vůz CITIGOᵉ iV, a vstoupila tak do éry elektromobility. Jedná se o významný milník ve 124leté historii společnosti. ŠKODA AUTO investuje miliardy do technologií, aby si tak pojistila dlouhodobou budoucnost: jen do alternativních pohonů a služeb pro novou mobilitu samotných investuje 2 miliardy euro. Do konce roku 2022 představí automobilka 30 nových modelů, z nichž 10 bude částečně či plně elektrifikovaných.

Datum zveřejnění

10.12.2019

Zdroj informací

ŠKODA AUTO a.s.

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.3466 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál